* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Tanja Verovnik

2383 æMARTNO PRI SLOVENJ GRADCU, Legen 103d
Telefon: (0602) 44 198

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, biokemija

ætudij bom predvidoma konŸala septembra 1996. Delati si §elim predvsem na podroŸju biokemije v laboratoriju, ŸimveŸ raziskovalnega dela.
Obiskovala sem osnovno çolo Franja VrunŸa v Slovenj Gradcu in jo vsa leta konŸevala z odliŸnim uspehom. V viçjih razredih so me zaŸeli zanimati naravoslovni predmeti bolj kot dru§boslovje. VŸlanila sem se v matematiŸni kro§ek in na tekmovanjih dosegla bronasto, srebrno in zlato Vegovo priznanje. Obiskovala sem tudi kemijski, raŸunalniçki kro§ek, pevski zbor in glasbeno çolo.

¦e v osnovni çoli sem pridobila nekaj delovnih izkuçenj. Poleti sem opravljala poŸitniçko delo v Tovarni meril, v tedanjem tozdu Les, leto kasneje pa v raŸunalniçkem in§eniringu Kope in si tako zaslu§ila tudi nekaj denarja.

Leta 1987 sem se vpisala na Srednjo çolo tehniŸno-naravoslovne in pedagoçke usmeritve, na naravoslovno-matematiŸno smer. V Ÿetrtem letniku sem bila zaradi odliŸnega uspeha oproçŸena zakljuŸnega izpita.

Leta 1991 sem nadaljevala çtudij v Ljubljani, na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo, na smeri kemija. Vsako leto sem opravila izpite §e v spomladanskem roku, tako da sem imela poletja prosta. Ta Ÿas sem porabila za planinarjenje po Sloveniji. V Ÿetrtem letniku sem kot izbirni predmet izbrala smer biokemija. V okviru tega predmeta sem se udele§ila seminarja o membranah v Italiji, v Bariju, ki je potekal v angleçkem jeziku. Tako sem spoznala çtudentsko §ivljenje zunaj Slovenije in si spopolnila znanje angleçŸine.

Med çtudijem sem opravljala razliŸna dela po çtudentskem servisu in inçtruirala, del prostega Ÿasa pa namenila çportu.

Obvezno dvomeseŸno delovno prakso sem se odloŸila opravljati na Inçtitutu Jo§ef Stefan, v okviru diplome. Diplomsko delo sem zaŸela pripravljati letos februarja in ga nameravam konŸati septembra.

Po diplomi bi se §elela zaposliti v organizaciji, ki bi mi omogoŸila razgibano in ustvarjalno delo ter spopolnjevanje znanja in zmo§nosti. Da bi delo Ÿimbolj uspeçno opravljala, sem se pripravljena çe naprej izobra§evati.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96046y.htm