* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Tanja Verovnik

2383 ŠMARTNO PRI SLOVENJ GRADCU, Legen 103d
Telefon: (0602) 44 198

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, biokemija

Študij bom predvidoma končala septembra 1996. Delati si želim predvsem na področju biokemije v laboratoriju, čimveč raziskovalnega dela.
Obiskovala sem osnovno šolo Franja Vrunča v Slovenj Gradcu in jo vsa leta končevala z odličnim uspehom. V višjih razredih so me začeli zanimati naravoslovni predmeti bolj kot družboslovje. Včlanila sem se v matematični krožek in na tekmovanjih dosegla bronasto, srebrno in zlato Vegovo priznanje. Obiskovala sem tudi kemijski, računalniški krožek, pevski zbor in glasbeno šolo.

Že v osnovni šoli sem pridobila nekaj delovnih izkušenj. Poleti sem opravljala počitniško delo v Tovarni meril, v tedanjem tozdu Les, leto kasneje pa v računalniškem inženiringu Kope in si tako zaslužila tudi nekaj denarja.

Leta 1987 sem se vpisala na Srednjo šolo tehnično-naravoslovne in pedagoške usmeritve, na naravoslovno-matematično smer. V četrtem letniku sem bila zaradi odličnega uspeha oproščena zaključnega izpita.

Leta 1991 sem nadaljevala študij v Ljubljani, na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo, na smeri kemija. Vsako leto sem opravila izpite že v spomladanskem roku, tako da sem imela poletja prosta. Ta čas sem porabila za planinarjenje po Sloveniji. V četrtem letniku sem kot izbirni predmet izbrala smer biokemija. V okviru tega predmeta sem se udeležila seminarja o membranah v Italiji, v Bariju, ki je potekal v angleškem jeziku. Tako sem spoznala študentsko življenje zunaj Slovenije in si spopolnila znanje angleščine.

Med študijem sem opravljala različna dela po študentskem servisu in inštruirala, del prostega časa pa namenila športu.

Obvezno dvomesečno delovno prakso sem se odločila opravljati na Inštitutu Jožef Stefan, v okviru diplome. Diplomsko delo sem začela pripravljati letos februarja in ga nameravam končati septembra.

Po diplomi bi se želela zaposliti v organizaciji, ki bi mi omogočila razgibano in ustvarjalno delo ter spopolnjevanje znanja in zmožnosti. Da bi delo čimbolj uspešno opravljala, sem se pripravljena še naprej izobraževati.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96046y.htm