* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Peter Kupljen

2392 ME@ICA, Str`ovo 28
Telefon: (0602) 35 022

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, mednarodna menjava

[tudij bom predvidoma kon~al aprila 1997. Delati si `elim predvsem v zastopstvu tuje firme v Sloveniji ali na{e v tujini.
Vse razrede osnovne {ole sem izdelal z odli~nim uspehom, veliko pa sem se ukvarjal {e z ob{olskimi dejavnostmi. Bil sem najmlaj{i radioamater z izpitom stopnje C, na podro~ju {porta pa sem na evropski olimpiadi v Szombathelyju zastopal Slovenijo v skoku v daljavo in {tafeti. Z atletiko sem se ukvarjal tudi v srednji {oli, v gimnaziji v Ravnah na Koro{kem. Tu sem odkril svojo nadarjenost za jezike in se posvetil predvsem angle{~ini in nem{~ini. Tudi srednjo {olo sem kon~al z odli~nim uspehom in si zato brez te`av pridobil mesto na Ekonomsko-poslovni fakulteti Maribor. V okviru ekonomije sem po dveh letih splo{nega {tudija zdru`il svoje znanje in veselje do tujih jezikov in kultur z znanjem ekonomije in se vpisal na smer mednarodna menjava. Izbira je bila pravilna, ker v ~etrtem letniku z veseljem sodelujem na {tevilnih seminarjih, predvsem na obmo~ju Avstrije (Posli v srednji Evropi - Bad Ischl, Sprejemanje razli~nih kultur - Semmering). Kulture razli~nih narodov spoznavam tudi na {tevilnih potovanjih po srednji Evropi in ob stikih s {tudenti prepotovanih dr`av.



Zavedam se, da znanje za `ivljenje ni na papirju, zato `e od srednje {ole tudi delam, predvsem v prostem ~asu, torej poleti. Izku{nje so kar raznolike: delal sem v Rudniku Me`ica (obdelava podatkov), tri poletja v @elezarni Ravne (kalilnica, brusilnica), v organizaciji RK Maribor sem v po~itni{kem kampu v Punatu pazil otroke, delal sem tudi v avstrijskem podjetju AluKönig (v Ljubljani in na Dunaju).

Kako si predstavljam svoje prihodnje delovno mesto? Mednarodno podjetje, mogo~e celo delovno mesto v kaki drugi dr`avi, timsko delo, dovolj velik izziv in tudi odgovornost. Pri tem mi bo pomagalo znanje tujih jezikov (aktivno nem{~ina, angle{~ina) in veselje do ustvarjalnega dela.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96045y.htm