* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Peter Kupljen

2392 ME¦ICA, Str§ovo 28
Telefon: (0602) 35 022

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, mednarodna menjava

ætudij bom predvidoma konŸal aprila 1997. Delati si §elim predvsem v zastopstvu tuje firme v Sloveniji ali naçe v tujini.
Vse razrede osnovne çole sem izdelal z odliŸnim uspehom, veliko pa sem se ukvarjal çe z obçolskimi dejavnostmi. Bil sem najmlajçi radioamater z izpitom stopnje C, na podroŸju çporta pa sem na evropski olimpiadi v Szombathelyju zastopal Slovenijo v skoku v daljavo in çtafeti. Z atletiko sem se ukvarjal tudi v srednji çoli, v gimnaziji v Ravnah na Koroçkem. Tu sem odkril svojo nadarjenost za jezike in se posvetil predvsem angleçŸini in nemçŸini. Tudi srednjo çolo sem konŸal z odliŸnim uspehom in si zato brez te§av pridobil mesto na Ekonomsko-poslovni fakulteti Maribor. V okviru ekonomije sem po dveh letih sploçnega çtudija zdru§il svoje znanje in veselje do tujih jezikov in kultur z znanjem ekonomije in se vpisal na smer mednarodna menjava. Izbira je bila pravilna, ker v Ÿetrtem letniku z veseljem sodelujem na çtevilnih seminarjih, predvsem na obmoŸju Avstrije (Posli v srednji Evropi - Bad Ischl, Sprejemanje razliŸnih kultur - Semmering). Kulture razliŸnih narodov spoznavam tudi na çtevilnih potovanjih po srednji Evropi in ob stikih s çtudenti prepotovanih dr§av.



Zavedam se, da znanje za §ivljenje ni na papirju, zato §e od srednje çole tudi delam, predvsem v prostem Ÿasu, torej poleti. Izkuçnje so kar raznolike: delal sem v Rudniku Me§ica (obdelava podatkov), tri poletja v ¦elezarni Ravne (kalilnica, brusilnica), v organizaciji RK Maribor sem v poŸitniçkem kampu v Punatu pazil otroke, delal sem tudi v avstrijskem podjetju AluKönig (v Ljubljani in na Dunaju).

Kako si predstavljam svoje prihodnje delovno mesto? Mednarodno podjetje, mogoŸe celo delovno mesto v kaki drugi dr§avi, timsko delo, dovolj velik izziv in tudi odgovornost. Pri tem mi bo pomagalo znanje tujih jezikov (aktivno nemçŸina, angleçŸina) in veselje do ustvarjalnega dela.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96045y.htm