* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Beti Lipnik

3320 VELENJE, [landrova cesta 26
Telefon: (063) 853 684

Pedago{ka fakulteta v Mariboru, A - angle{ki, B - nem{ki jezik s knji`evnostjo

[tudij bom predvidoma kon~ala oktobra 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju pou~evanja tujih jezikov, najraje na srednji {oli s {tiriletnim izobra`evalnim programom. Zanima me tudi delo turisti~nega vodnika..
Osnovno {olo sem z odliko kon~ala v Velenju, in tam sem {olanje tudi nadaljevala na gimnaziji, na tedanji dru`boslovni smeri.

Za tak{en izobra`evalni korak sem se odlo~ila zato, ker sem se izredno zanimala za tuje jezike; to zanimanje se je ~edalje bolj izra`alo na {tevilnih {olskih tekmovanjih - vselej sem dosegala najvi{je {tevilo to~k. Prav tako sem se kot dijakinja udele`ila republi{kega tekmovanja iz znanja angle{kega jezika na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Da bi svoje sposobnosti {e bolj osebnostno poglobila, sem ob~asno za~ela pisati spise in poezijo v angle{~ini. Takrat se je moja {tudijska pot dodobra za~rtala.

Po gimnaziji, kon~ala sem jo z odli~nim uspehom, sem se odlo~ila, da bom opravila sprejemne izpite na Pedago{ki fakulteti v Mariboru. ^ut za humanistiko in kulturno delovanje me je vodil do oblikovanja in sodelovanja z gledali{ko skupino oddelka za germanistiko, hkrati pa tudi do tega, da sem leta 1993 sprejela funkcijo prodekanice za {tudentske zadeve na fakulteti.

V dvoletnem mandatu sem re{evala razne {tudentske te`ave, sodelovala pa sem tudi v odboru za pripravo mednarodnega sre~anja {tudentov in profesorjev z naslovom Interkulturni Dnevi.

Omenjenega leta sem se z `eljo, da bi svoje strokovno znanje prakti~no uporabila in si pridobila tudi nekaj vnaprej{njih didakti~nih izku{enj, kot sodelavka za angle{ki jezik udele`ila Akademije za zdravo `ivljenje, poletne {ole, ki je potekala na Oto~cu. Leta 1995 mi je avstrijsko ministrstvo za {olstvo dodelilo enomese~no {tipendijo za udele`bo te~aja na Univerzi na Dunaju, tam sem se spopolnjevala v nem{kem jeziku. Tudi tukaj sem se v svoji skupini najbolje odrezala.

[e pred odhodom na Dunaj sem se v zimskem semestru vklju~ila v program {tudijske izmenjave med mati~no fakulteto in Univerzo Karla Franza v Gradcu, in tam opravila tri izpite.

Zaradi aktivnega sodelovanja pri re{evanju {tudijske problematike in obvezne udele`be na raznih sejah organov fakultete in univerze sem se bila primorana odpovedati marsikaterim izpitnim rokom, vendar sem zdaj `e precej zamujenega nadoknadila. Tako imam trenutno {e {est izpitov do konca {tudija na obeh smereh in povpre~no oceno 8,8.

Zmeraj sem si `elela delati z ljudmi in tako sem lani kot pogodbena sodelavka postala ~lanica kolektiva Osnovne {ole [martno ob Paki. V prihodnosti bi se `elela zaposliti v `ivahnem in naprednem kolektivu, bodisi v {olstvu, gospodarstvu ali turizmu.

Predvsem pa si `elim zaposlitve, ki bi mi omogo~ala nadaljnje izobra`evanje in seveda tudi izkazovanje mojega znanja drugim, saj se zavedam, da je opu{~eno ali neizrabljeno znanje mrtva nalo`ba.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96043y.htm