* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Beti Lipnik

3320 VELENJE, ælandrova cesta 26
Telefon: (063) 853 684

Pedagoçka fakulteta v Mariboru, A - angleçki, B - nemçki jezik s knji§evnostjo

ætudij bom predvidoma konŸala oktobra 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju pouŸevanja tujih jezikov, najraje na srednji çoli s çtiriletnim izobra§evalnim programom. Zanima me tudi delo turistiŸnega vodnika..
Osnovno çolo sem z odliko konŸala v Velenju, in tam sem çolanje tudi nadaljevala na gimnaziji, na tedanji dru§boslovni smeri.

Za takçen izobra§evalni korak sem se odloŸila zato, ker sem se izredno zanimala za tuje jezike; to zanimanje se je Ÿedalje bolj izra§alo na çtevilnih çolskih tekmovanjih - vselej sem dosegala najviçje çtevilo toŸk. Prav tako sem se kot dijakinja udele§ila republiçkega tekmovanja iz znanja angleçkega jezika na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Da bi svoje sposobnosti çe bolj osebnostno poglobila, sem obŸasno zaŸela pisati spise in poezijo v angleçŸini. Takrat se je moja çtudijska pot dodobra zaŸrtala.

Po gimnaziji, konŸala sem jo z odliŸnim uspehom, sem se odloŸila, da bom opravila sprejemne izpite na Pedagoçki fakulteti v Mariboru. ¬ut za humanistiko in kulturno delovanje me je vodil do oblikovanja in sodelovanja z gledaliçko skupino oddelka za germanistiko, hkrati pa tudi do tega, da sem leta 1993 sprejela funkcijo prodekanice za çtudentske zadeve na fakulteti.

V dvoletnem mandatu sem reçevala razne çtudentske te§ave, sodelovala pa sem tudi v odboru za pripravo mednarodnega sreŸanja çtudentov in profesorjev z naslovom Interkulturni Dnevi.

Omenjenega leta sem se z §eljo, da bi svoje strokovno znanje praktiŸno uporabila in si pridobila tudi nekaj vnaprejçnjih didaktiŸnih izkuçenj, kot sodelavka za angleçki jezik udele§ila Akademije za zdravo §ivljenje, poletne çole, ki je potekala na OtoŸcu. Leta 1995 mi je avstrijsko ministrstvo za çolstvo dodelilo enomeseŸno çtipendijo za udele§bo teŸaja na Univerzi na Dunaju, tam sem se spopolnjevala v nemçkem jeziku. Tudi tukaj sem se v svoji skupini najbolje odrezala.

æe pred odhodom na Dunaj sem se v zimskem semestru vkljuŸila v program çtudijske izmenjave med matiŸno fakulteto in Univerzo Karla Franza v Gradcu, in tam opravila tri izpite.

Zaradi aktivnega sodelovanja pri reçevanju çtudijske problematike in obvezne udele§be na raznih sejah organov fakultete in univerze sem se bila primorana odpovedati marsikaterim izpitnim rokom, vendar sem zdaj §e precej zamujenega nadoknadila. Tako imam trenutno çe çest izpitov do konca çtudija na obeh smereh in povpreŸno oceno 8,8.

Zmeraj sem si §elela delati z ljudmi in tako sem lani kot pogodbena sodelavka postala Ÿlanica kolektiva Osnovne çole æmartno ob Paki. V prihodnosti bi se §elela zaposliti v §ivahnem in naprednem kolektivu, bodisi v çolstvu, gospodarstvu ali turizmu.

Predvsem pa si §elim zaposlitve, ki bi mi omogoŸala nadaljnje izobra§evanje in seveda tudi izkazovanje mojega znanja drugim, saj se zavedam, da je opuçŸeno ali neizrabljeno znanje mrtva nalo§ba.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96043y.htm