* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Mojca Pipan

6223 KOMEN, Komen 5/b
Telefon: (067) 77 837

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, tr`enje

[tudij bom predvidoma kon~ala marca 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju tr`nih raziskav, oblikovanja novega proizvoda za trg, promocije proizvodov.
Osnovno {olo sem obiskovala v Komnu in jo kon~ala z odli~nim uspehom. @e med osnovno{olskim izobra`evanjem sem pokazala veliko zanimanja za naravoslovne predmete. Uspehe sem `ela predvsem v matematiki, saj sem se udele`ila ve~ matemati~nih tekmovanj. S prvim mestom na ob~inskem tekmovanju sem poleg ve~ bronastih prejela tudi srebrno Vegovo priznanje.

[olanje sem nadaljevala na Srednji {oli Sre~ka Kosovela v Se`ani, na naravoslovno-matemati~ni smeri. Srednjo {olo sem kon~ala s prav dobrim uspehom. Ko sem se v zadnjem letniku odlo~ala za nadaljevanje {olanja, sem razmi{ljala, ali naj se vpi{em na ekonomijo ali matematiko. Po uspe{no opravljenem sprejemnem izpitu sem se vendarle odlo~ila za {tudij ekonomije, saj sem vedela, da imam na tem podro~ju ve~je mo`nosti za uspe{no kariero.

Med {tudijem na ekonomski fakulteti sem si poleg {tudijskega programa {irila znanje tudi z udele`bo na raznih seminarjih in predstavitvah uspe{nih slovenskih podjetij. Poleg osnov programiranja v fortranu in uporabe statisti~nega programskega paketa SPSS sem se nau~ila tudi dela z ra~unalnikom v okolju Windows. Med delom sem uporabljala programski paket Microsoft Office Professional, predvsem njegove aplikacije MS Word, Excel, Access, - te so mi olaj{ale tudi pisanje seminarskih nalog.

V prostem ~asu in{truiram poslovno matematiko, med poletnimi po~itnicami pa se navadno zaposlim (prej{nja leta OMV Istra Benz, letos Tovarna lepil Se`ana).

Med {tudijem sem si znanje angle{kega jezika spopolnila predvsem z u~enjem poslovne angle{~ine. Poleg aktivnega znanja angle{kega in pasivnega znanja italijanskega jezika si nameravam med absolventskim sta`em pridobiti tudi znanje nem{kega jezika, saj menim, da so to trije najpomembnej{i sporazumevalni jeziki v poslovnem svetu.

Redno sem opravila izpite vseh treh letnikov in zdaj kon~ujem ~etrti letnik. Na~rtujem, da bom diplomirala marca 1997.

Po opravljeni diplomi se `elim zaposliti v organizaciji, ki bi mi omogo~ala odgovorno, ustvarjalno in razgibano delo ter vsestransko dokazovanje in razvijanje zmo`nosti. Tudi v prihodnje se nameravam dodatno izobra`evati, saj se zavedam, da bom le tako lahko uspe{na na svojem podro~ju. Rada bi opravljala delo, ki bi mi omogo~alo napredovanje in pri katerem bi lahko z vpeljevanjem svojih zamisli pripomogla k uspe{nej{emu delovanju podjetja. Rada bi veliko potovala. Ne branim se tudi zanimivega dela z ra~unalnikom. Zaposlitve ne bom iskala le v doma~em kraju, temve~ si nameravam ustvariti `ivljenje tam, kjer bi bila organizacija, ki bi mi bila pripravljena ponuditi ustvarjalno in dinami~no delo.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96041y.htm