* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Mojca Pipan

6223 KOMEN, Komen 5/b
Telefon: (067) 77 837

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, tr§enje

ætudij bom predvidoma konŸala marca 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju tr§nih raziskav, oblikovanja novega proizvoda za trg, promocije proizvodov.
Osnovno çolo sem obiskovala v Komnu in jo konŸala z odliŸnim uspehom. ¦e med osnovnoçolskim izobra§evanjem sem pokazala veliko zanimanja za naravoslovne predmete. Uspehe sem §ela predvsem v matematiki, saj sem se udele§ila veŸ matematiŸnih tekmovanj. S prvim mestom na obŸinskem tekmovanju sem poleg veŸ bronastih prejela tudi srebrno Vegovo priznanje.

æolanje sem nadaljevala na Srednji çoli SreŸka Kosovela v Se§ani, na naravoslovno-matematiŸni smeri. Srednjo çolo sem konŸala s prav dobrim uspehom. Ko sem se v zadnjem letniku odloŸala za nadaljevanje çolanja, sem razmiçljala, ali naj se vpiçem na ekonomijo ali matematiko. Po uspeçno opravljenem sprejemnem izpitu sem se vendarle odloŸila za çtudij ekonomije, saj sem vedela, da imam na tem podroŸju veŸje mo§nosti za uspeçno kariero.

Med çtudijem na ekonomski fakulteti sem si poleg çtudijskega programa çirila znanje tudi z udele§bo na raznih seminarjih in predstavitvah uspeçnih slovenskih podjetij. Poleg osnov programiranja v fortranu in uporabe statistiŸnega programskega paketa SPSS sem se nauŸila tudi dela z raŸunalnikom v okolju Windows. Med delom sem uporabljala programski paket Microsoft Office Professional, predvsem njegove aplikacije MS Word, Excel, Access, - te so mi olajçale tudi pisanje seminarskih nalog.

V prostem Ÿasu inçtruiram poslovno matematiko, med poletnimi poŸitnicami pa se navadno zaposlim (prejçnja leta OMV Istra Benz, letos Tovarna lepil Se§ana).

Med çtudijem sem si znanje angleçkega jezika spopolnila predvsem z uŸenjem poslovne angleçŸine. Poleg aktivnega znanja angleçkega in pasivnega znanja italijanskega jezika si nameravam med absolventskim sta§em pridobiti tudi znanje nemçkega jezika, saj menim, da so to trije najpomembnejçi sporazumevalni jeziki v poslovnem svetu.

Redno sem opravila izpite vseh treh letnikov in zdaj konŸujem Ÿetrti letnik. NaŸrtujem, da bom diplomirala marca 1997.

Po opravljeni diplomi se §elim zaposliti v organizaciji, ki bi mi omogoŸala odgovorno, ustvarjalno in razgibano delo ter vsestransko dokazovanje in razvijanje zmo§nosti. Tudi v prihodnje se nameravam dodatno izobra§evati, saj se zavedam, da bom le tako lahko uspeçna na svojem podroŸju. Rada bi opravljala delo, ki bi mi omogoŸalo napredovanje in pri katerem bi lahko z vpeljevanjem svojih zamisli pripomogla k uspeçnejçemu delovanju podjetja. Rada bi veliko potovala. Ne branim se tudi zanimivega dela z raŸunalnikom. Zaposlitve ne bom iskala le v domaŸem kraju, temveŸ si nameravam ustvariti §ivljenje tam, kjer bi bila organizacija, ki bi mi bila pripravljena ponuditi ustvarjalno in dinamiŸno delo.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96041y.htm