* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Mojca Pipan

6223 KOMEN, Komen 5/b
Telefon: (067) 77 837

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, trženje

Študij bom predvidoma končala marca 1997. Delati si želim predvsem na področju tržnih raziskav, oblikovanja novega proizvoda za trg, promocije proizvodov.
Osnovno šolo sem obiskovala v Komnu in jo končala z odličnim uspehom. Že med osnovnošolskim izobraževanjem sem pokazala veliko zanimanja za naravoslovne predmete. Uspehe sem žela predvsem v matematiki, saj sem se udeležila več matematičnih tekmovanj. S prvim mestom na občinskem tekmovanju sem poleg več bronastih prejela tudi srebrno Vegovo priznanje.

Šolanje sem nadaljevala na Srednji šoli Srečka Kosovela v Sežani, na naravoslovno-matematični smeri. Srednjo šolo sem končala s prav dobrim uspehom. Ko sem se v zadnjem letniku odločala za nadaljevanje šolanja, sem razmišljala, ali naj se vpišem na ekonomijo ali matematiko. Po uspešno opravljenem sprejemnem izpitu sem se vendarle odločila za študij ekonomije, saj sem vedela, da imam na tem področju večje možnosti za uspešno kariero.

Med študijem na ekonomski fakulteti sem si poleg študijskega programa širila znanje tudi z udeležbo na raznih seminarjih in predstavitvah uspešnih slovenskih podjetij. Poleg osnov programiranja v fortranu in uporabe statističnega programskega paketa SPSS sem se naučila tudi dela z računalnikom v okolju Windows. Med delom sem uporabljala programski paket Microsoft Office Professional, predvsem njegove aplikacije MS Word, Excel, Access, - te so mi olajšale tudi pisanje seminarskih nalog.

V prostem času inštruiram poslovno matematiko, med poletnimi počitnicami pa se navadno zaposlim (prejšnja leta OMV Istra Benz, letos Tovarna lepil Sežana).

Med študijem sem si znanje angleškega jezika spopolnila predvsem z učenjem poslovne angleščine. Poleg aktivnega znanja angleškega in pasivnega znanja italijanskega jezika si nameravam med absolventskim stažem pridobiti tudi znanje nemškega jezika, saj menim, da so to trije najpomembnejši sporazumevalni jeziki v poslovnem svetu.

Redno sem opravila izpite vseh treh letnikov in zdaj končujem četrti letnik. Načrtujem, da bom diplomirala marca 1997.

Po opravljeni diplomi se želim zaposliti v organizaciji, ki bi mi omogočala odgovorno, ustvarjalno in razgibano delo ter vsestransko dokazovanje in razvijanje zmožnosti. Tudi v prihodnje se nameravam dodatno izobraževati, saj se zavedam, da bom le tako lahko uspešna na svojem področju. Rada bi opravljala delo, ki bi mi omogočalo napredovanje in pri katerem bi lahko z vpeljevanjem svojih zamisli pripomogla k uspešnejšemu delovanju podjetja. Rada bi veliko potovala. Ne branim se tudi zanimivega dela z računalnikom. Zaposlitve ne bom iskala le v domačem kraju, temveč si nameravam ustvariti življenje tam, kjer bi bila organizacija, ki bi mi bila pripravljena ponuditi ustvarjalno in dinamično delo.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96041y.htm