* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Nadja Kav~i~

6223 KOMEN, Komen 15
Telefon: (067) 77 613

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finan~na smer-visoko{olski {tudij

[tudij bom predvidoma kon~ala junija 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju ban~ni{tva, zavarovalni{tva, financ.
Osnovno {olo sem obiskovala v Komnu in jo kon~ala z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem se udele`evala raznih tekmovanj in med drugim prejela {tiri bronaste in dve srebrni Vegovi priznanji. V vi{jih razredih sem bila dejavna v {olski organizaciji Rde~ega kri`a, zadnji dve leti sem tudi predsedovala. Med osnovnim {olanjem sem kon~ala ni`jo glasbeno {olo za klavir v Se`ani. Po osemletki sem se vpisala na Srednjo {olo Sre~ka Kosovela v Se`ani, in sicer na naravoslovno-matemati~no {olo, zadnji dve leti sem se odlo~ila za matemati~no smer. Med srednje{olskim izobra`evanjem sem opravila te~aj strojepisja in tudi sodelovala na matemati~nih tekmovanjih ter v kemijskih in ra~unalni{kih kro`kih. Ker sem se v srednjo {olo vozila vsak dan in bila tako odvisna od javnega prevoza, so mi bile dodatne mo`nosti za ob{olsko delovanje in izobra`evanje omejene. Tudi srednjo {olo sem kon~ala z odli~nim uspehom in bila tako opro{~ena zaklju~nega izpita. Po uspe{no opravljenih sprejemnih izpitih na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in na Pedago{ki fakulteti sem se le odlo~ila za visoko{olski {tudij na Ekonomski fakulteti. V tretjem letniku sem vpisala finan~no smer na poslovnem oddelku, in zdaj redno kon~ujem ~etrti letnik.

Med {tudijem sem spopolnjevala znanje poslovne angle{~ine in italijanskega jezika. Udele`ila sem se nekaterih seminarjev z ekonomsko tematiko, organiziranih v sklopu na{e fakultete, in vsakoletnega sejma Kapital v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Med poletnimi po~itnicami bom opravljala obvezno strokovno prakso v banki, v naslednjem {tudijskem letu pa nameravam nameniti ~as pisanju diplome in nadaljnjemu poglabljanju znanja tujih jezikov. Rada bi opravila te~aj angle{kega, italijanskega jezika in ra~unalni{tva. Nameravam se prijaviti tudi na izpit za aktivno znanje angle{kega jezika za pridobitev certifikata Cambridge.

Med absolventskim sta`om si bom poiskala za~asno delo in tako spoznavala prihodnji poklic.

Po diplomi se `elim zaposliti v enem izmed obmo~nih podjetij, bank ali zavarovalnic, kjer bi lahko koristno uporabljala svoje znanje, se usposabljala in dodatno izobra`evala.

Rada delam z ljudmi, saj sem komunikativna, zato si `elim raznolikega, ustvarjalnega dela, da bi si ob tem lahko oblikovala kariero.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96040y.htm