* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Nadja KavŸiŸ

6223 KOMEN, Komen 15
Telefon: (067) 77 613

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finanŸna smer-visokoçolski çtudij

ætudij bom predvidoma konŸala junija 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju banŸniçtva, zavarovalniçtva, financ.
Osnovno çolo sem obiskovala v Komnu in jo konŸala z odliŸnim uspehom. Med çolanjem sem se udele§evala raznih tekmovanj in med drugim prejela çtiri bronaste in dve srebrni Vegovi priznanji. V viçjih razredih sem bila dejavna v çolski organizaciji RdeŸega kri§a, zadnji dve leti sem tudi predsedovala. Med osnovnim çolanjem sem konŸala ni§jo glasbeno çolo za klavir v Se§ani. Po osemletki sem se vpisala na Srednjo çolo SreŸka Kosovela v Se§ani, in sicer na naravoslovno-matematiŸno çolo, zadnji dve leti sem se odloŸila za matematiŸno smer. Med srednjeçolskim izobra§evanjem sem opravila teŸaj strojepisja in tudi sodelovala na matematiŸnih tekmovanjih ter v kemijskih in raŸunalniçkih kro§kih. Ker sem se v srednjo çolo vozila vsak dan in bila tako odvisna od javnega prevoza, so mi bile dodatne mo§nosti za obçolsko delovanje in izobra§evanje omejene. Tudi srednjo çolo sem konŸala z odliŸnim uspehom in bila tako oproçŸena zakljuŸnega izpita. Po uspeçno opravljenih sprejemnih izpitih na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in na Pedagoçki fakulteti sem se le odloŸila za visokoçolski çtudij na Ekonomski fakulteti. V tretjem letniku sem vpisala finanŸno smer na poslovnem oddelku, in zdaj redno konŸujem Ÿetrti letnik.

Med çtudijem sem spopolnjevala znanje poslovne angleçŸine in italijanskega jezika. Udele§ila sem se nekaterih seminarjev z ekonomsko tematiko, organiziranih v sklopu naçe fakultete, in vsakoletnega sejma Kapital v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Med poletnimi poŸitnicami bom opravljala obvezno strokovno prakso v banki, v naslednjem çtudijskem letu pa nameravam nameniti Ÿas pisanju diplome in nadaljnjemu poglabljanju znanja tujih jezikov. Rada bi opravila teŸaj angleçkega, italijanskega jezika in raŸunalniçtva. Nameravam se prijaviti tudi na izpit za aktivno znanje angleçkega jezika za pridobitev certifikata Cambridge.

Med absolventskim sta§om si bom poiskala zaŸasno delo in tako spoznavala prihodnji poklic.

Po diplomi se §elim zaposliti v enem izmed obmoŸnih podjetij, bank ali zavarovalnic, kjer bi lahko koristno uporabljala svoje znanje, se usposabljala in dodatno izobra§evala.

Rada delam z ljudmi, saj sem komunikativna, zato si §elim raznolikega, ustvarjalnega dela, da bi si ob tem lahko oblikovala kariero.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96040y.htm