* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Manca Plazar

6000 KOPER - CAPODISTRIA, Prade, Cesta XV/2
Telefon: (066) 261 064

Fakulteta za arhitekturo v Ljubljani, arhitektura mesta

[tudij bom predvidoma kon~ala decembra 1995.
Leta 1989 sem kot naravoslovno-matemati~na tehnica kon~ala Srednjo pedago{ko in naravoslovno-matemati~no {olo v Kopru in se istega leta vpisala na Fakulteto za arhitekturo v Ljubljani. V drugem letniku sem se udele`ila seminarja Arhitekture mesta, ki ga vodi prof. Janez Ko`elj. V ~etrtem letniku sem izbrala urbanisti~no smer, saj me najbolj zanimajo vpra{anja prostorskega planiranja, urbanisti~nega na~rtovanja in urejanja krajine. Decembra 1995 sem pod mentorstvom prof. Janeza Ko`elja diplomirala z nalogo Ureditev [kocjanskega zatoka pri Kopru in zaklju~ila {tudij z oceno 9,9.

V prihodnje pri~akujem zanimivo in dinami~no delo v skupini strokovnjakov, strokovno spopolnjevanje in mo`nost za nadaljnje izobra`evanje. Poleg znanja, ki sem si ga pridobila med {tudijem, ponujam delavnost, vestnost in sprejemljivost za nove poglede.

Referen~ni projekti in naloge med {tudijem: 1990: sodelovanje na javnem nate~aju za oblikovanje koledarja za kongres oblikovalcev ICSID v Ljubljani, 1991: projekt stanovanjske hi{e z javnim pritli~jem - mestne plombe pri seminarju Arhitekture mesta pod mentorstvom prof. Janeza Ko`elja; sodelovanje na vseslovenskem nate~aju Var~na hi{a pod mentorstvom prof. Petra Novaka, 1992: projekt urbanisti~nih smernic razvoja vasi Veliki ^entur pri predmetu razvoj arhitekture pod mentorstvom prof. Petra Fistra; urbanisti~na re{itev soseske Korotan v Ljubljani pri seminarju Arhitekture mesta pod mentorstvom prof. Janeza Ko`elja, 1993: analiza in smernice razvoja trga Studenice v sodelovanju z Dru`bo za razvoj pode`elja pri projektu revitalizacije pode`elja pod mentorstvom prof. Petra Gabrijel~i~a in prof. Mitje Kova~i~a (delo je bilo razstavljeno in javno predstavljeno v Studenicah); predlog ureditve Majerjevega okljuka v ^rnomlju pod mentorstvom prof. Andreja Poga~nika in asistentke Ilke ^erpes (delo je bilo razstavljeno in predstavljeno v ^rnomlju); stanovanjski blok v naselju Korotan v Ljubljani pri seminarju arhitekture mesta pod mentorstvom prof. Janeza Ko`elja, 1994: sodelovanje pri javnem nate~aju za pridobitev urbanisti~no arhitekturne re{itve dela obmo~ja hotela Lev v Ljubljani pod mentorstvom asistentke Ilke ^erpes (projekt se je uvrstil v o`ji krog udele`encev), 1995: naloga Ureditev [kocjanskega zatoka pri Kopru - raziskave, analize in usmeritve pod mentorstvom prof. Janeza Ko`elja; sodelovanje pri projektu Coast Wise Europe, projektu evropskih obal, pod mentorstvom prof. Janeza Ko`elja in asistenta Tadeja Gla`arja; sodelovanje na mednarodnem seminarju Landscape and Mobility v Atenah v Gr~iji in trije projekti: mentalna shema otoka Delos v Gr~iji pod mentorstvom A. Spanomaridisa, I. Zachariadesa in Y. Simeoforiddisa, urbanisti~nokrajinska ureditev obmo~ja Falliron v Atenah pod mentorstvom prof. Daliborja Veselyja, mednarodni {tudentski center v Zalivu Sounion v Atiki pod mentorstvom prof. Panosa Koulermosa; esej Izhodi{~a za urejanje urbanega prostora v 20. stoletju, naro~nik Ministrstvo za okolje in prostor, Urad RS za prostorsko planiranje; diplomska naloga Ureditev [kocjanskega zatoka pri Kopru pod mentorstvom prof. Janeza Ko`elja.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96038y.htm