* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Manca Plazar

6000 KOPER - CAPODISTRIA, Prade, Cesta XV/2
Telefon: (066) 261 064

Fakulteta za arhitekturo v Ljubljani, arhitektura mesta

ætudij bom predvidoma konŸala decembra 1995.
Leta 1989 sem kot naravoslovno-matematiŸna tehnica konŸala Srednjo pedagoçko in naravoslovno-matematiŸno çolo v Kopru in se istega leta vpisala na Fakulteto za arhitekturo v Ljubljani. V drugem letniku sem se udele§ila seminarja Arhitekture mesta, ki ga vodi prof. Janez Ko§elj. V Ÿetrtem letniku sem izbrala urbanistiŸno smer, saj me najbolj zanimajo vpraçanja prostorskega planiranja, urbanistiŸnega naŸrtovanja in urejanja krajine. Decembra 1995 sem pod mentorstvom prof. Janeza Ko§elja diplomirala z nalogo Ureditev ækocjanskega zatoka pri Kopru in zakljuŸila çtudij z oceno 9,9.

V prihodnje priŸakujem zanimivo in dinamiŸno delo v skupini strokovnjakov, strokovno spopolnjevanje in mo§nost za nadaljnje izobra§evanje. Poleg znanja, ki sem si ga pridobila med çtudijem, ponujam delavnost, vestnost in sprejemljivost za nove poglede.

ReferenŸni projekti in naloge med çtudijem: 1990: sodelovanje na javnem nateŸaju za oblikovanje koledarja za kongres oblikovalcev ICSID v Ljubljani, 1991: projekt stanovanjske hiçe z javnim pritliŸjem - mestne plombe pri seminarju Arhitekture mesta pod mentorstvom prof. Janeza Ko§elja; sodelovanje na vseslovenskem nateŸaju VarŸna hiça pod mentorstvom prof. Petra Novaka, 1992: projekt urbanistiŸnih smernic razvoja vasi Veliki ¬entur pri predmetu razvoj arhitekture pod mentorstvom prof. Petra Fistra; urbanistiŸna reçitev soseske Korotan v Ljubljani pri seminarju Arhitekture mesta pod mentorstvom prof. Janeza Ko§elja, 1993: analiza in smernice razvoja trga Studenice v sodelovanju z Dru§bo za razvoj pode§elja pri projektu revitalizacije pode§elja pod mentorstvom prof. Petra GabrijelŸiŸa in prof. Mitje KovaŸiŸa (delo je bilo razstavljeno in javno predstavljeno v Studenicah); predlog ureditve Majerjevega okljuka v ¬rnomlju pod mentorstvom prof. Andreja PogaŸnika in asistentke Ilke ¬erpes (delo je bilo razstavljeno in predstavljeno v ¬rnomlju); stanovanjski blok v naselju Korotan v Ljubljani pri seminarju arhitekture mesta pod mentorstvom prof. Janeza Ko§elja, 1994: sodelovanje pri javnem nateŸaju za pridobitev urbanistiŸno arhitekturne reçitve dela obmoŸja hotela Lev v Ljubljani pod mentorstvom asistentke Ilke ¬erpes (projekt se je uvrstil v o§ji krog udele§encev), 1995: naloga Ureditev ækocjanskega zatoka pri Kopru - raziskave, analize in usmeritve pod mentorstvom prof. Janeza Ko§elja; sodelovanje pri projektu Coast Wise Europe, projektu evropskih obal, pod mentorstvom prof. Janeza Ko§elja in asistenta Tadeja Gla§arja; sodelovanje na mednarodnem seminarju Landscape and Mobility v Atenah v GrŸiji in trije projekti: mentalna shema otoka Delos v GrŸiji pod mentorstvom A. Spanomaridisa, I. Zachariadesa in Y. Simeoforiddisa, urbanistiŸnokrajinska ureditev obmoŸja Falliron v Atenah pod mentorstvom prof. Daliborja Veselyja, mednarodni çtudentski center v Zalivu Sounion v Atiki pod mentorstvom prof. Panosa Koulermosa; esej IzhodiçŸa za urejanje urbanega prostora v 20. stoletju, naroŸnik Ministrstvo za okolje in prostor, Urad RS za prostorsko planiranje; diplomska naloga Ureditev ækocjanskega zatoka pri Kopru pod mentorstvom prof. Janeza Ko§elja.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96038y.htm