* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Kristina La§eti†

8000 NOVO MESTO, Kandijska 41
Telefon: (068) 25 648

Akademija za likovno umetnost v Ljubljani, slikarstvo

ætudij bom predvidoma konŸala januarja 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju vizualnih postavitev.
Rojena sem v BaŸki Palanki. Osnovno çolo v Novem mestu sem konŸala z odliŸnim uspehom, uspeçno opravljenimi bralnimi znaŸkami in nekaj Vegovimi priznanji itn. Med çolanjem na gimnaziji v Novem mestu so se moje §elje Ÿedalje jasneje usmerjale k ustvarjalnosti. Tako sem s klasiŸnega baleta preçla na vizualne umetnosti. æe pred koncem çolanja sem obiskovala veŸerne teŸaje na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani in sodelovala v vseh delavnicah in na razstavah v Novem mestu, ki so bile primerne moji tedanji izobrazbi. V letih 1990 - 1992 sem bila vpisana na Mestni çoli za risanje in slikanje v Ljubljani. Od leta 1992 pa redno ustvarjam na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani (mentor prof. Andrej Jemec) in zunaj nje.

Razstave, na katerih sem sodelovala:

1991 - Mestna galerija, Ljubljana, razstava MæRS

1992 - grad Sne§nik, razstava MæRS

1993 - grad Prem, kolonija Prem 93

1994 - Dol pri Ljubljani, Galerija 19 (instalacija)

- Mestna galerija, Piran, Ex- tempore 1994 - Mladinsko gledaliçŸe Ljubljana, sodelovala pri modno-gledaliçkem preformansu Kralj ribiŸ, OFF (poslikava oblek) - Urbanarija, Ljubljana, (instalacija)

1995 - ALU, Razstava çtudentov akademije ob 50-letnici, Teden odprtih vrat - 21. 6. - 23. 6. Likovna delavnica na Ptuju, organizacija ZKO Ptuj, mentor Duçan Kirbiç - 25. 10. - 26. 10. Galerija OtoŸec, Ex- tempore Jesen na OtoŸcu - Cankarjev dom, monodrama Alma, (izdelava kipca)

1996 - revija Apokalipsa, objava grafik.

Samostojne razstave:

1995 april: Magdalenska mre§a, Maribor, æelestenje steklene tiçine (instalacija) 1996 april: grad Sne§nik, Kot volja in predstava, GRG 23 kolektiv

Po diplomi bi si §elela spopolniti izobrazbo na podroŸju instalacije ali prostorske umetnosti v tujini, ker je to smer, ki je pri nas çe ni. V tem Ÿasu bi si §elela spopolniti znanje angleçŸine, italijançŸine, raŸunalniçkih programov ter pridobiti mo§nosti za strokovno pisanje o vizualnih umetnostih. Po vsem tem çolanju pa bi si §elela Ÿim bolj osebno ustvarjati na vseh podroŸjih vizualnih postavitev, oblikovanja in zaznavanja. Predvsem brez omejitev.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96035y.htm