* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Nana Kure

8340 ^RNOMELJ, Svibnik 6a
Telefon: (068) 52 775

Akademija za glasbo v Ljubljani, in{trumentalist-pianist

[tudij bom predvidoma kon~ala decembra 1996. Delati si `elim predvsem na glasbenem in literarnem podro~ju.
Osnovno {olo sem z odli~nim uspehom kon~ala v ^rnomlju. V tem ~asu sem se za~ela u~iti klavir in v ^rnomlju kon~ala tudi ni`jo glasbeno {olo. U~enje klavirja sem `elela nadaljevati, zato sem se vpisala na Srednjo glasbeno in baletno {olo v Ljubljani, kjer je bila moja profesorica klavirja prof. Alenka Dekleva. Hkrati sem v ^rnomlju obiskovala srednjo {olo dru`boslovne smeri. Maturo na gimnaziji in na srednji glasbeni {oli sem opravila z odli~nim uspehom.

Po uspe{no opravljenem sprejemnem izpitu sem se vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljani; klavir {tudiram pri prof. Andreju Jarcu.

Med srednje{olskim izobra`evanjem in {tudijem na Akademiji sem velikokrat nastopala v Ljubljani, v ^rnomlju, imela sem recital v Slovenski filharmoniji in samostojen koncert v ^rnomlju. Sodelovala sem na dobrodelnih koncertih v ^rnomlju in Metliki. V srednji {oli sem se udele`ila tekmovanja v Celju, in prejela tretjo nagrado.

Udele`ila sem se poletnih klavirskih {ol: v Velenju, pri prof. Lateinerju (Julliard school of music, New Yourk) in v Lovranu pri prof. Zafrajancu (Rusija).

Od nekdaj me je zanimala literatura, zato sem se po drugem letniku Akademije za glasbo vpisala na oddelek za primerjalno knji`evnost in literarno teorijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani in zdaj {tudij klavirja uspe{no dopolnjujem s {tudijem literature.

Poleg angle{~ine in franco{~ine, ki sem se ju u~ila `e v srednji {oli, se bom na oddelku za primerjalno knji`evnost za~ela u~iti tudi nem{ki jezik. Znanje jezikov spopolnjujem tudi na potovanjih po Evropi, ki so obvezni in redni del mojih poletnih po~itnic.

Zdaj se pripravljam na diplomski izpit iz klavirja. V tem sklopu na~rtujem za jesen nekaj koncertov. Poleti se bom udele`ila ene od poletnih klavirskih {ol v tujini, in sku{ala ugotoviti, kje bi se lahko dodiplomsko in podiplomsko spopolnjevala. Hkrati si prizadevam, da bi se jeseni lahko vpisala tudi v tretji letnik na oddelku za primerjalno knji`evnost.

Ampak mojih {tudijskih na~rtov s tem {e ni konec.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96032y.htm