* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Nana Kure

8340 ¬RNOMELJ, Svibnik 6a
Telefon: (068) 52 775

Akademija za glasbo v Ljubljani, inçtrumentalist-pianist

ætudij bom predvidoma konŸala decembra 1996. Delati si §elim predvsem na glasbenem in literarnem podroŸju.
Osnovno çolo sem z odliŸnim uspehom konŸala v ¬rnomlju. V tem Ÿasu sem se zaŸela uŸiti klavir in v ¬rnomlju konŸala tudi ni§jo glasbeno çolo. UŸenje klavirja sem §elela nadaljevati, zato sem se vpisala na Srednjo glasbeno in baletno çolo v Ljubljani, kjer je bila moja profesorica klavirja prof. Alenka Dekleva. Hkrati sem v ¬rnomlju obiskovala srednjo çolo dru§boslovne smeri. Maturo na gimnaziji in na srednji glasbeni çoli sem opravila z odliŸnim uspehom.

Po uspeçno opravljenem sprejemnem izpitu sem se vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljani; klavir çtudiram pri prof. Andreju Jarcu.

Med srednjeçolskim izobra§evanjem in çtudijem na Akademiji sem velikokrat nastopala v Ljubljani, v ¬rnomlju, imela sem recital v Slovenski filharmoniji in samostojen koncert v ¬rnomlju. Sodelovala sem na dobrodelnih koncertih v ¬rnomlju in Metliki. V srednji çoli sem se udele§ila tekmovanja v Celju, in prejela tretjo nagrado.

Udele§ila sem se poletnih klavirskih çol: v Velenju, pri prof. Lateinerju (Julliard school of music, New Yourk) in v Lovranu pri prof. Zafrajancu (Rusija).

Od nekdaj me je zanimala literatura, zato sem se po drugem letniku Akademije za glasbo vpisala na oddelek za primerjalno knji§evnost in literarno teorijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani in zdaj çtudij klavirja uspeçno dopolnjujem s çtudijem literature.

Poleg angleçŸine in francoçŸine, ki sem se ju uŸila §e v srednji çoli, se bom na oddelku za primerjalno knji§evnost zaŸela uŸiti tudi nemçki jezik. Znanje jezikov spopolnjujem tudi na potovanjih po Evropi, ki so obvezni in redni del mojih poletnih poŸitnic.

Zdaj se pripravljam na diplomski izpit iz klavirja. V tem sklopu naŸrtujem za jesen nekaj koncertov. Poleti se bom udele§ila ene od poletnih klavirskih çol v tujini, in skuçala ugotoviti, kje bi se lahko dodiplomsko in podiplomsko spopolnjevala. Hkrati si prizadevam, da bi se jeseni lahko vpisala tudi v tretji letnik na oddelku za primerjalno knji§evnost.

Ampak mojih çtudijskih naŸrtov s tem çe ni konec.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96032y.htm