* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Franc Kramer

8232 [ENTRUPERT, Rakovnik 19
Telefon: (068) 47 551

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

Delati si `elim predvsem v ortopediji in splo{ni medicini.
Osnovno {olo sem obiskoval na Mirni in vseh osem let kon~al z odli~nim uspehom. V tem ~asu sem sodeloval tudi na razli~nih tekmovanjih ter med drugim osvojil srebrni Vegovi priznanji (matematika) in zlato priznanje na republi{kem tekmovanju v Veseli {oli. Uspe{no sem kon~al tudi ni`jo glasbeno {olo, instrument harmonika. Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisal na Srednjo naravoslovno {olo v Novem mestu, smer naravoslovno-matemati~ni tehnik. Kon~al sem jo z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem sodeloval na republi{kih tekmovanjih iz matematike (leta 1988 sem se uvrstil na tretje mesto), kemije in nem{kega jezika. V tretjem letniku sem se lotil tudi raziskovalne naloge iz kemije v Tovarni zdravil Krka z naslovom ^i{~enje odpadnih voda z aktivnim ogljem. V prostem ~asu pa sem se ukvarjal s ko{arko.

Leta 1990 sem uspe{no opravil sprejemne izpite za {tudij medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani, in tam kon~ujem peti letnik {tudija. Ker je ve~ina literature, potrebne pri {tudiju, v tujem jeziku, mi je zelo pomagalo znanje nem{kega, predvsem pa angle{kega jezika, pridobljeno v srednji {oli. Medicinsko znanje sem `elel preskusiti tudi v praksi, tako da sem med poletnimi po~itnicami voluntersko delal na kirur{kem oddelku v novome{ki bolni{nici in psihiatri~nem oddelku bolni{nice Polje v Ljubljani. V preostalem prostem ~asu sem sodeloval pri Medicinskem pevskem zboru in se rekreativno ukvarjal s {portom.

Pred mano je zadnje leto medicine. Po kon~anem {tudiju moram najprej odslu`iti voja{~ino, nato pa nameravam opraviti specializacijo. Vem, da sem si izbral poklic, ki bo zahteval veliko odgovornosti, sprotnega obnavljanja in dopolnjevanja znanja. Rad delam z ljudmi, po naravi sem zelo dejaven, zato mislim, da sem pripravljen na vse to.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96030y.htm