* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Franc Kramer

8232 æENTRUPERT, Rakovnik 19
Telefon: (068) 47 551

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

Delati si §elim predvsem v ortopediji in sploçni medicini.
Osnovno çolo sem obiskoval na Mirni in vseh osem let konŸal z odliŸnim uspehom. V tem Ÿasu sem sodeloval tudi na razliŸnih tekmovanjih ter med drugim osvojil srebrni Vegovi priznanji (matematika) in zlato priznanje na republiçkem tekmovanju v Veseli çoli. Uspeçno sem konŸal tudi ni§jo glasbeno çolo, instrument harmonika. Po konŸani osnovni çoli sem se vpisal na Srednjo naravoslovno çolo v Novem mestu, smer naravoslovno-matematiŸni tehnik. KonŸal sem jo z odliŸnim uspehom. Med çolanjem sem sodeloval na republiçkih tekmovanjih iz matematike (leta 1988 sem se uvrstil na tretje mesto), kemije in nemçkega jezika. V tretjem letniku sem se lotil tudi raziskovalne naloge iz kemije v Tovarni zdravil Krka z naslovom ¬içŸenje odpadnih voda z aktivnim ogljem. V prostem Ÿasu pa sem se ukvarjal s koçarko.

Leta 1990 sem uspeçno opravil sprejemne izpite za çtudij medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani, in tam konŸujem peti letnik çtudija. Ker je veŸina literature, potrebne pri çtudiju, v tujem jeziku, mi je zelo pomagalo znanje nemçkega, predvsem pa angleçkega jezika, pridobljeno v srednji çoli. Medicinsko znanje sem §elel preskusiti tudi v praksi, tako da sem med poletnimi poŸitnicami voluntersko delal na kirurçkem oddelku v novomeçki bolniçnici in psihiatriŸnem oddelku bolniçnice Polje v Ljubljani. V preostalem prostem Ÿasu sem sodeloval pri Medicinskem pevskem zboru in se rekreativno ukvarjal s çportom.

Pred mano je zadnje leto medicine. Po konŸanem çtudiju moram najprej odslu§iti vojaçŸino, nato pa nameravam opraviti specializacijo. Vem, da sem si izbral poklic, ki bo zahteval veliko odgovornosti, sprotnega obnavljanja in dopolnjevanja znanja. Rad delam z ljudmi, po naravi sem zelo dejaven, zato mislim, da sem pripravljen na vse to.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96030y.htm