* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Franc Kramer

8232 ŠENTRUPERT, Rakovnik 19
Telefon: (068) 47 551

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

Delati si želim predvsem v ortopediji in splošni medicini.
Osnovno šolo sem obiskoval na Mirni in vseh osem let končal z odličnim uspehom. V tem času sem sodeloval tudi na različnih tekmovanjih ter med drugim osvojil srebrni Vegovi priznanji (matematika) in zlato priznanje na republiškem tekmovanju v Veseli šoli. Uspešno sem končal tudi nižjo glasbeno šolo, instrument harmonika. Po končani osnovni šoli sem se vpisal na Srednjo naravoslovno šolo v Novem mestu, smer naravoslovno-matematični tehnik. Končal sem jo z odličnim uspehom. Med šolanjem sem sodeloval na republiških tekmovanjih iz matematike (leta 1988 sem se uvrstil na tretje mesto), kemije in nemškega jezika. V tretjem letniku sem se lotil tudi raziskovalne naloge iz kemije v Tovarni zdravil Krka z naslovom Čiščenje odpadnih voda z aktivnim ogljem. V prostem času pa sem se ukvarjal s košarko.

Leta 1990 sem uspešno opravil sprejemne izpite za študij medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani, in tam končujem peti letnik študija. Ker je večina literature, potrebne pri študiju, v tujem jeziku, mi je zelo pomagalo znanje nemškega, predvsem pa angleškega jezika, pridobljeno v srednji šoli. Medicinsko znanje sem želel preskusiti tudi v praksi, tako da sem med poletnimi počitnicami voluntersko delal na kirurškem oddelku v novomeški bolnišnici in psihiatričnem oddelku bolnišnice Polje v Ljubljani. V preostalem prostem času sem sodeloval pri Medicinskem pevskem zboru in se rekreativno ukvarjal s športom.

Pred mano je zadnje leto medicine. Po končanem študiju moram najprej odslužiti vojaščino, nato pa nameravam opraviti specializacijo. Vem, da sem si izbral poklic, ki bo zahteval veliko odgovornosti, sprotnega obnavljanja in dopolnjevanja znanja. Rad delam z ljudmi, po naravi sem zelo dejaven, zato mislim, da sem pripravljen na vse to.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96030y.htm