* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Alenka Simoni~

8000 NOVO MESTO, Nad mlini 35
Telefon: (068) 23 759

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

Delati si `elim predvsem v interni medicini in splo{ni medicini.
Osnovno {olo sem obiskovala v Novem mestu. Vseh osem razredov sem kon~ala z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem obiskovala dodatni pouk iz kemije, matematike, ra~unalni{tva in nem{~ine. Ukvarjala sem se tudi s {portom. Udele`evala sem se smu~arskih tekmovanj, rokometnih tekem in trenirala odbojko. Obiskovala sem tudi glasbeno {olo.

Po osnovni {oli sem se vpisala na Gimnazijo v Novem mestu, smer naravoslovno-matemati~na tehnologija. @e tedaj sem bila navdu{ena nad naravoslovjem, zato sem v tretjem in ~etrtem letniku obiskovala izbirni predmet biologija-kemija.

Prvi, tretji in ~etrti letnik sem kon~ala z odli~nim uspehom, drugega pa s prav dobrim.

V tretjem letniku sem v tovarni zdravil Krka opravljala Krkino nagradno nalogo - Dolo~anje maduramicina s pomo~jo tenkoplastne kromatografije in bioavtografije.

V gimnaziji sem se u~ila dva tuja jezika - angle{~ino in franco{~ino in se tudi v srednje{olskih letih ukvarjala s {portom.

Zelo sem si `elela {tudirati medicino, zato sem po kon~ani srednji {oli opravljala sprejemne izpite na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Poleg tega sem se preskusila {e na sprejemnih izpitih na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani, na Oddeleku za farmacijo. Sprejemne izpite na obeh fakultetah sem opravila zelo dobro. Tedaj sem se morala odlo~iti med obema {tudijema, vendar to ni bilo te`ko - brez pomi{ljanja sem izbrala {tudij medicine, smer medicina.

Kon~ujem {esti letnik, katerega povpre~je ocen zna{a doslej 9,0. Do konca {tudija imam {e tri izpite.

Po diplomi se `elim zaposliti na kliniki. Ves ~as {tudija namre~ opa`am, da mi je nekako bli`e klinika, delo z bolniki, kot predklinika. Tako sem tudi med {tudijem obiskovala predvsem klini~ne izbirne predmete (infekcijske bolezni z epidemiologijo, dermatovenerologija, psihiatrija, klini~na stomatologija). @elim se nadalje izobra`evati in spopolnjevati ter ~im bolj slediti hitremu razvoju medicine, saj bom le tako lahko po svojih najbolj{ih mo~eh opravljala poklic. Zato bi se najraje zaposlila v organizaciji, ki mi bo to omogo~ila. Rada bi delala v okolju, kjer bom lahko sodelovala s kolegi in tudi izkazovala svoje znanje in zmo`nosti ter se kar najbolje posvetila karieri.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96029y.htm