* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Alenka SimoniŸ

8000 NOVO MESTO, Nad mlini 35
Telefon: (068) 23 759

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

Delati si §elim predvsem v interni medicini in sploçni medicini.
Osnovno çolo sem obiskovala v Novem mestu. Vseh osem razredov sem konŸala z odliŸnim uspehom. Med çolanjem sem obiskovala dodatni pouk iz kemije, matematike, raŸunalniçtva in nemçŸine. Ukvarjala sem se tudi s çportom. Udele§evala sem se smuŸarskih tekmovanj, rokometnih tekem in trenirala odbojko. Obiskovala sem tudi glasbeno çolo.

Po osnovni çoli sem se vpisala na Gimnazijo v Novem mestu, smer naravoslovno-matematiŸna tehnologija. ¦e tedaj sem bila navduçena nad naravoslovjem, zato sem v tretjem in Ÿetrtem letniku obiskovala izbirni predmet biologija-kemija.

Prvi, tretji in Ÿetrti letnik sem konŸala z odliŸnim uspehom, drugega pa s prav dobrim.

V tretjem letniku sem v tovarni zdravil Krka opravljala Krkino nagradno nalogo - DoloŸanje maduramicina s pomoŸjo tenkoplastne kromatografije in bioavtografije.

V gimnaziji sem se uŸila dva tuja jezika - angleçŸino in francoçŸino in se tudi v srednjeçolskih letih ukvarjala s çportom.

Zelo sem si §elela çtudirati medicino, zato sem po konŸani srednji çoli opravljala sprejemne izpite na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Poleg tega sem se preskusila çe na sprejemnih izpitih na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani, na Oddeleku za farmacijo. Sprejemne izpite na obeh fakultetah sem opravila zelo dobro. Tedaj sem se morala odloŸiti med obema çtudijema, vendar to ni bilo te§ko - brez pomiçljanja sem izbrala çtudij medicine, smer medicina.

KonŸujem çesti letnik, katerega povpreŸje ocen znaça doslej 9,0. Do konca çtudija imam çe tri izpite.

Po diplomi se §elim zaposliti na kliniki. Ves Ÿas çtudija namreŸ opa§am, da mi je nekako bli§e klinika, delo z bolniki, kot predklinika. Tako sem tudi med çtudijem obiskovala predvsem kliniŸne izbirne predmete (infekcijske bolezni z epidemiologijo, dermatovenerologija, psihiatrija, kliniŸna stomatologija). ¦elim se nadalje izobra§evati in spopolnjevati ter Ÿim bolj slediti hitremu razvoju medicine, saj bom le tako lahko po svojih najboljçih moŸeh opravljala poklic. Zato bi se najraje zaposlila v organizaciji, ki mi bo to omogoŸila. Rada bi delala v okolju, kjer bom lahko sodelovala s kolegi in tudi izkazovala svoje znanje in zmo§nosti ter se kar najbolje posvetila karieri.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96029y.htm