* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Alenka Simonič

8000 NOVO MESTO, Nad mlini 35
Telefon: (068) 23 759

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

Delati si želim predvsem v interni medicini in splošni medicini.
Osnovno šolo sem obiskovala v Novem mestu. Vseh osem razredov sem končala z odličnim uspehom. Med šolanjem sem obiskovala dodatni pouk iz kemije, matematike, računalništva in nemščine. Ukvarjala sem se tudi s športom. Udeleževala sem se smučarskih tekmovanj, rokometnih tekem in trenirala odbojko. Obiskovala sem tudi glasbeno šolo.

Po osnovni šoli sem se vpisala na Gimnazijo v Novem mestu, smer naravoslovno-matematična tehnologija. Že tedaj sem bila navdušena nad naravoslovjem, zato sem v tretjem in četrtem letniku obiskovala izbirni predmet biologija-kemija.

Prvi, tretji in četrti letnik sem končala z odličnim uspehom, drugega pa s prav dobrim.

V tretjem letniku sem v tovarni zdravil Krka opravljala Krkino nagradno nalogo - Določanje maduramicina s pomočjo tenkoplastne kromatografije in bioavtografije.

V gimnaziji sem se učila dva tuja jezika - angleščino in francoščino in se tudi v srednješolskih letih ukvarjala s športom.

Zelo sem si želela študirati medicino, zato sem po končani srednji šoli opravljala sprejemne izpite na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Poleg tega sem se preskusila še na sprejemnih izpitih na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani, na Oddeleku za farmacijo. Sprejemne izpite na obeh fakultetah sem opravila zelo dobro. Tedaj sem se morala odločiti med obema študijema, vendar to ni bilo težko - brez pomišljanja sem izbrala študij medicine, smer medicina.

Končujem šesti letnik, katerega povprečje ocen znaša doslej 9,0. Do konca študija imam še tri izpite.

Po diplomi se želim zaposliti na kliniki. Ves čas študija namreč opažam, da mi je nekako bliže klinika, delo z bolniki, kot predklinika. Tako sem tudi med študijem obiskovala predvsem klinične izbirne predmete (infekcijske bolezni z epidemiologijo, dermatovenerologija, psihiatrija, klinična stomatologija). Želim se nadalje izobraževati in spopolnjevati ter čim bolj slediti hitremu razvoju medicine, saj bom le tako lahko po svojih najboljših močeh opravljala poklic. Zato bi se najraje zaposlila v organizaciji, ki mi bo to omogočila. Rada bi delala v okolju, kjer bom lahko sodelovala s kolegi in tudi izkazovala svoje znanje in zmožnosti ter se kar najbolje posvetila karieri.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96029y.htm