* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Nataša Fakin

5250 SOLKAN, Borisa Kalina 43
Telefon: (065) 22 054

Medicinska fakulteta v Ljubljani, splošna medicina

Študij bom predvidoma končala junija 1997. Delati si želim predvsem v katerikoli klinični specilizaciji predvsem oftalmologiji in rentgenologiji, v raziskovalnem delu na področju kliničnih in predkliničnih predmetov.
Naša družina živi v Novi Gorici (Solkanu), zato sem osnovnošolsko in srednješolsko šolanje opravila v tem kraju. Na to mesto, ki je sicer tudi kraj mojega rojstva, sem navezana, vendar sem pripravljena opravljati svoj prihodnji poklic tudi drugje.

V osnovni šoli sem bila vsa leta odlična, z oceno pet v vseh predmetih. Potem sem se vpisala na tedanjo naravoslovno-matematično srednjo šolo in jo končala z odliko. To smer sem izbrala zato, ker sem čutila, da prevladuje v meni naravoslovna usmerjenost pred družboslovno. Tako sem se v tretjem in četrtem letniku srednje šole odločila za poglabljanje snovi iz kemije in biologije.

Ker sem si na tiho že od mladosti želela postati zdravnica, sem po končani srednji šoli izbrala medicino. Po uspešno opravljenem sprejemnem izpitu sem se 1989 vpisala v prvi letnik. Študij medicine je zahteven in hoče celega človeka. To je tudi razlog, da vzporedno ob študiju na fakulteti nisem gojila drugih pomembnih dejavnosti razen spopolnjevanja tujih jezikov in spremljanja razvoja medicinske stroke, seveda kolikor je to omogočeno študentu te stroke. Glede jezikov sem v srednji šoli imela štiri leta nemščine in angleščine, sama pa sem se naučila še italijanščine, tako da jo povsem obvladam. Zdi se mi, da se mojemu zanimanju za naravoslovje približuje tudi zanimanje za jezike.

Med osnovnim šolanjem v Novi Gorici sem uspešno končala šestletno nižjo glasbeno šolo, ki mi je tedaj dokaj zapolnjevala tako imenovani prosti čas. Ob tem sem tudi pela v osnovnošolskem mladinskem pevskem zboru.

Študij medicine nameravam končati leta 1997. Po pravici povedano, ne vem še zagotovo, katero vejo medicine bi izbrala kot specializantka. Izbirala bom med okulistiko in rentgenologijo, pa tudi še kaj drugega bi lahko imelo prednost. V meni se oglaša tudi želja po raziskovalno-laboratorijskem delu na področju kliničnih in predkliničnih predmetov. Vsakakor bi se v dokončno izbrani smeri želela izobraževati, tako da bi zadovoljivo obvladala svoj prihodnji poklic, zato bi se lotila podiplomskega študija doma ali v tujini. Glede kraja moje zaposlitve dopuščam, da ga določajo delovne potrebe in moja strokovna usposobljenost.

Še naprej bom spopolnjevala znanje tujih jezikov.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96027y.htm