* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Bogdan Jug

5220 TOLMIN, Vol~e-Foni 151
E-mail: bogdan.jug.@uni-lj.si

Filozofska fakulteta v Ljubljani, filozofija

Delati si `elim predvsem v odnosih z javnostmi, izobra`evanju, pri kadrovanju.
Osnovno {olo sem kon~al v Tolminu, kjer sem bil vsestranski u~enec in se poleg rednega {olanja ukvarjal {e z dodatnimi re~mi (matematika, kemija, jamarstvo). Svoje aktivno `ivljenje sem nadaljeval tudi v srednji {oli. Obiskoval sem Srednjo elektro {olo v Novi Gorici, stanoval pa v dija{kem domu, tam sem bil dejaven predvsem na kulturnem podro~ju (organizacija celove~ernih kulturnih zabav) in v {portu (postal sem demonstrator).

Izobra`evanje sem za leto dni opustil, da sem v tem ~asu lahko opravil pripravni{tvo za tehnika-elektronika in odslu`il voja{~ino.

Trenutno kon~ujem {tudij filozofije s povpre~no oceno ~ez devet, razmi{ljam pa o magistrskem {tudiju andragogike ali sociologije ali podjetni{tva. Verjetno se bom odlo~il za andragogiko, saj `e od samega za~etka u~enja menim, da se je treba u~iti vse `ivljenje in razli~ne re~i, znanje, ki ga ima{, pa zdru`iti v celoto.

Res je, da sem doslej po~el zelo veliko re~i, od dela na kmetiji do organizacije ustvarjalnih delavnic za mlade. Ra~unalnik mi ni tuj, ljubim dolga potovanja (Avstralija, Kitajska), trenutno pa je moj ~as namenjen predvsem zdru`enju Management Group in projektu U~ni potni list.

V Management Group sem aktiven ~lan, skrbim za organizacijo raznih dejavnosti predvsem na podro~ju dela s ~lani in izobra`evanjem. Aktivnosti se tudi sam udele`ujem, saj menim, da je neformalno pridobljeno znanje precej ve~ vredno od formalnega.

V okviru [tudentske organizacije univerze v Ljubljani vodim projekt U~ni potni list. Izid tega dela bo dokument (knji`ica), v katerega bodo {tudentje vpisovali svoje ob{tudijsko izobra`evanje (delovne izku{nje, dodatno pridobljeno znanje, {portno in kulturno delovanje), posebna pozornost pa bo namenjena u~nim procesom (neformalnim), pri katerih si bodo pridobili dodatno znanje ali spretnosti.

Veselim se novih izzivov, saj le-ti dajejo ob~utek polnosti in kakovosti `ivljenja.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96023y.htm