* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Bogdan Jug

5220 TOLMIN, VolŸe-Foni 151
E-mail: bogdan.jug.@uni-lj.si

Filozofska fakulteta v Ljubljani, filozofija

Delati si §elim predvsem v odnosih z javnostmi, izobra§evanju, pri kadrovanju.
Osnovno çolo sem konŸal v Tolminu, kjer sem bil vsestranski uŸenec in se poleg rednega çolanja ukvarjal çe z dodatnimi reŸmi (matematika, kemija, jamarstvo). Svoje aktivno §ivljenje sem nadaljeval tudi v srednji çoli. Obiskoval sem Srednjo elektro çolo v Novi Gorici, stanoval pa v dijaçkem domu, tam sem bil dejaven predvsem na kulturnem podroŸju (organizacija celoveŸernih kulturnih zabav) in v çportu (postal sem demonstrator).

Izobra§evanje sem za leto dni opustil, da sem v tem Ÿasu lahko opravil pripravniçtvo za tehnika-elektronika in odslu§il vojaçŸino.

Trenutno konŸujem çtudij filozofije s povpreŸno oceno Ÿez devet, razmiçljam pa o magistrskem çtudiju andragogike ali sociologije ali podjetniçtva. Verjetno se bom odloŸil za andragogiko, saj §e od samega zaŸetka uŸenja menim, da se je treba uŸiti vse §ivljenje in razliŸne reŸi, znanje, ki ga imaç, pa zdru§iti v celoto.

Res je, da sem doslej poŸel zelo veliko reŸi, od dela na kmetiji do organizacije ustvarjalnih delavnic za mlade. RaŸunalnik mi ni tuj, ljubim dolga potovanja (Avstralija, Kitajska), trenutno pa je moj Ÿas namenjen predvsem zdru§enju Management Group in projektu UŸni potni list.

V Management Group sem aktiven Ÿlan, skrbim za organizacijo raznih dejavnosti predvsem na podroŸju dela s Ÿlani in izobra§evanjem. Aktivnosti se tudi sam udele§ujem, saj menim, da je neformalno pridobljeno znanje precej veŸ vredno od formalnega.

V okviru ætudentske organizacije univerze v Ljubljani vodim projekt UŸni potni list. Izid tega dela bo dokument (knji§ica), v katerega bodo çtudentje vpisovali svoje obçtudijsko izobra§evanje (delovne izkuçnje, dodatno pridobljeno znanje, çportno in kulturno delovanje), posebna pozornost pa bo namenjena uŸnim procesom (neformalnim), pri katerih si bodo pridobili dodatno znanje ali spretnosti.

Veselim se novih izzivov, saj le-ti dajejo obŸutek polnosti in kakovosti §ivljenja.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96023y.htm