* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Bogdan Jug

5220 TOLMIN, Volče-Foni 151
E-mail: bogdan.jug.@uni-lj.si

Filozofska fakulteta v Ljubljani, filozofija

Delati si želim predvsem v odnosih z javnostmi, izobraževanju, pri kadrovanju.
Osnovno šolo sem končal v Tolminu, kjer sem bil vsestranski učenec in se poleg rednega šolanja ukvarjal še z dodatnimi rečmi (matematika, kemija, jamarstvo). Svoje aktivno življenje sem nadaljeval tudi v srednji šoli. Obiskoval sem Srednjo elektro šolo v Novi Gorici, stanoval pa v dijaškem domu, tam sem bil dejaven predvsem na kulturnem področju (organizacija celovečernih kulturnih zabav) in v športu (postal sem demonstrator).

Izobraževanje sem za leto dni opustil, da sem v tem času lahko opravil pripravništvo za tehnika-elektronika in odslužil vojaščino.

Trenutno končujem študij filozofije s povprečno oceno čez devet, razmišljam pa o magistrskem študiju andragogike ali sociologije ali podjetništva. Verjetno se bom odločil za andragogiko, saj že od samega začetka učenja menim, da se je treba učiti vse življenje in različne reči, znanje, ki ga imaš, pa združiti v celoto.

Res je, da sem doslej počel zelo veliko reči, od dela na kmetiji do organizacije ustvarjalnih delavnic za mlade. Računalnik mi ni tuj, ljubim dolga potovanja (Avstralija, Kitajska), trenutno pa je moj čas namenjen predvsem združenju Management Group in projektu Učni potni list.

V Management Group sem aktiven član, skrbim za organizacijo raznih dejavnosti predvsem na področju dela s člani in izobraževanjem. Aktivnosti se tudi sam udeležujem, saj menim, da je neformalno pridobljeno znanje precej več vredno od formalnega.

V okviru Študentske organizacije univerze v Ljubljani vodim projekt Učni potni list. Izid tega dela bo dokument (knjižica), v katerega bodo študentje vpisovali svoje obštudijsko izobraževanje (delovne izkušnje, dodatno pridobljeno znanje, športno in kulturno delovanje), posebna pozornost pa bo namenjena učnim procesom (neformalnim), pri katerih si bodo pridobili dodatno znanje ali spretnosti.

Veselim se novih izzivov, saj le-ti dajejo občutek polnosti in kakovosti življenja.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96023y.htm