* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Aleksandra GregoriŸ

5293 VOL¬JA DRAGA, VolŸja Draga 30c

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, banŸniçtvo

Delati si §elim predvsem v banŸniçtvu, revizorski hiçi, visokoçolskem izobra§evanju.
Letos konŸujem Ÿetrti letnik Ekonomske fakultete v Ljubljani. Na podlagi mojih çtudijskih uspehov so me na fakulteti izbrali med veŸ kandidati in mi tako omogoŸili opravljanje drugega semestra Ÿetrtega letnika na Univerzi v Sieni (Facolta di Scienze Economiche e Bancarie), kjer trenutno posluçam tri predmete: revizorstvo, banŸniçtvo in banŸno pravo.

Osnovno çolo sem obiskovala v RenŸah in vse letnike konŸala z odliŸnim uspehom. Obiskovala sem tudi glasbeno çolo, uŸila sem se klavir. Na obŸinskem tekmovanju iz skladb skladatelja J. S. Bacha sem zasedla drugo mesto, veŸkrat pa sem tudi nastopala ob raznih glasbenih prireditvah. Med osnovnoçolskim çolanjem sem bila vsako leto predsednica razreda, eno leto pa tudi predsednica pionirske organizacije. Po konŸanem osmem razredu sem se vpisala na Srednjo ekonomsko çolo v Novi Gorici in tudi tu vsako leto konŸala z odliŸnim uspehom. Udele§ila sem se tekmovanja iz angleçkega jezika in italijanskega jezika in se uvrstila na sedmo mesto.

V srednji çoli sem bila çtipendistka LB Komercialne banke Nova Gorica in tako tudi vsako leto opravljala tritedensko strokovno prakso v banki. Med opravljanjem obvezne prakse sem se navduçila za delo v banki. Zveza raŸunovodskih delavcev me je kot najboljço dijakinjo pri predmetu knjigovodstvo nagradila s knji§no in manjço denarno nagrado.

Po konŸanem srednjeçolskem çolanju (kot odliŸnjakinji mi ni bilo potrebno opravljati zakljuŸnega izpita) sem se vpisala na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. Pred vpisom sem se odloŸala med pravno fakulteto in ekonomsko fakulteto in tudi na obeh fakultetah uspeçno opravila sprejemni izpit. Nazadnje sem izbrala ekonomijo in v tretjem letniku çe smer ekonomski oddelek - banŸno-finanŸna smer. PovpreŸje mojih ocen na fakulteti je pribli§no 9,3, vsako leto doslej sem dobila tudi fakultetno pohvalo za dose§en çtudijski uspeh. V drugem in tretjem letniku fakultete sem delala v organizaciji çtudentov ekonomije in mened§menta Aiesec in sicer na podroŸju stikov z javnostjo (prav tu sem prviŸ spoznala javna obŸila in podroŸje dopisniçtva ter si pridobila nekaj dragocenih izkuçenj). Svoje znanje tujega jezika (govorim aktivno angleçko in italijansko) sem si spopolnila na teŸaju angleçkega jezika v angleçkem Bournemouthu, z udele§bo na veŸ seminarjih (lani aprila tudi na enotedenskem seminarju Students for Europe v Rimu), vsako leto poleti pa se odpravim tudi na potepanje po tujini. Letos sem se zaŸela uŸiti nemçki jezik na æOLT-u v Ljubljani, vendar sem morala po 30-urnem teŸaju uŸenje opustiti zaradi odhoda v Sieno. Letos septembra sem tudi opravila enomeseŸno strokovno prakso na banki Creditanstalt v Ljubljani, in se pobli§e seznanila z banŸnim raŸunovodstvom in revizorstvom.

Po vrnitvi iz Siene nameravam diplomirati in nato nadaljevati magistrski çtudij ekonomije. Znanje bi rada dopolnjevala z raznimi seminarji in spopolnjevanji v tujini, nameravam pa tudi nadaljevati uŸenje nemçkega jezika. Upam, da bom pridobljeno znanje lahko tudi koristno uporabila v slu§bi bodisi v banki ali v revizorski hiçi, kdaj kasneje pa bi se §elela zaposliti kot profesorica na fakulteti.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96021y.htm