* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Barbara Tom{e

8262 KR[KA VAS, Kr{ka vas 31
Telefon: (0608) 59 095

Fakulteta za farmacijo v Ljubljani, visoko{olski {tudij farmacije

[tudij bom predvidoma kon~ala januarja 1998. Delati si `elim predvsem na podro~ju klini~ne farmacije, v bolni{nici ali v industriji na podro~ju biokemije ali tehnologije.
Osnovno {olo sem obiskovala v Bre`icah in jo leta 1988 kon~ala z odli~nim uspehom. @e tedaj sem se zanimala za naravoslovne predmete, predvsem za kemijo in biologijo. Obiskovala sem dodatne kro`ke in se udele`evala matemati~nih in fizikalnih tekmovanj. Precej ~asa sem namenjala glasbi. Obiskovala sem pevski zbor in veliko nastopala z vokalno skupino. V Bre`icah sem kon~ala ni`jo glasbeno {olo za kitaro.

Moja izobra`evalna pot se je nadaljevala na tedanji naravoslovno-matemati~ni {oli v Bre`icah. Med {olanjem sem pogosto in{truirala dijake. V drugem letniku sem imela odobren vpis na Mednarodno gimnazijo v Mariboru, kot prva generacija, in se mu nato iz osebnih razlogov odpovedala. Srednjo {olo sem kon~ala z odli~nim uspehom in bila tako opro{~ena zaklju~nega izpita. Po zelo dobro opravljenih sprejemnih izpitih sem se leta 1992 vpisala na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani, smer farmacija. Zdaj sem v ~etrtem letniku in ga uspe{no kon~ujem, tako da mi ostaneta {e peti letnik in diploma. [olanje na zdaj{nji Fakulteti za farmacijo zahteva celega ~loveka, saj je obveznosti zelo veliko. Vaje, predavanja, seminarji in u~enje so precej obse`ni, zato je ~asa za postranske dejavnosti bolj malo. V tem {olskem letu sem postala demonstratorka na vajah iz farmacevtske tehnologije II.

Obvezno prakso sem opravila lansko poletje v bre`i{ki lekarni. Poleg tega sem med po~itnicami ve~krat delala v Ljubljanski banki Kr{ko, v ra~unovodstvu. Tri tedne sem pre`ivela v Nem~iji, in pri delu v dveh lekarnah spoznala razmere v nem{ki lekarni ter si dopolnila znanje nem{kega jezika. Ves ~as {tudija pa si spopolnjujem znanje angle{kega jezika.

Letos so se na na{i fakulteti odlo~ili, da bodo profesorji pri znanstvenoraziskovalnem delu {tudentov pomagali intenzivneje, zato so januarja prvi~ organizirali sestanek {tudentov s povpre~no oceno nad 8. Nanj sem bila povabljena tudi jaz. Udele`ila sem se tekmovanja v Svetovanju pacientom in se uvrstila v finale, ki bo maja v Ljubljani.

Zaposliti se `elim v dinami~nem in ustvarjalnem kolektivu, v organizaciji, ki bi mi omogo~ila nadaljnji razvoj in napredek, v spodbudnem okolju, da bom lahko pokazala svoje znanje in zmo`nosti in jih razvijala. Za ~im bolj{e opravljanje dela sem se pripravljena tudi v nadalje izobra`evati, na primer specializirati iz klini~ne farmacije in dopolnjevati znanje nem{kega in angle{kega jezika.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96020y.htm