* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Barbara Tomçe

8262 KRæKA VAS, Krçka vas 31
Telefon: (0608) 59 095

Fakulteta za farmacijo v Ljubljani, visokoçolski çtudij farmacije

ætudij bom predvidoma konŸala januarja 1998. Delati si §elim predvsem na podroŸju kliniŸne farmacije, v bolniçnici ali v industriji na podroŸju biokemije ali tehnologije.
Osnovno çolo sem obiskovala v Bre§icah in jo leta 1988 konŸala z odliŸnim uspehom. ¦e tedaj sem se zanimala za naravoslovne predmete, predvsem za kemijo in biologijo. Obiskovala sem dodatne kro§ke in se udele§evala matematiŸnih in fizikalnih tekmovanj. Precej Ÿasa sem namenjala glasbi. Obiskovala sem pevski zbor in veliko nastopala z vokalno skupino. V Bre§icah sem konŸala ni§jo glasbeno çolo za kitaro.

Moja izobra§evalna pot se je nadaljevala na tedanji naravoslovno-matematiŸni çoli v Bre§icah. Med çolanjem sem pogosto inçtruirala dijake. V drugem letniku sem imela odobren vpis na Mednarodno gimnazijo v Mariboru, kot prva generacija, in se mu nato iz osebnih razlogov odpovedala. Srednjo çolo sem konŸala z odliŸnim uspehom in bila tako oproçŸena zakljuŸnega izpita. Po zelo dobro opravljenih sprejemnih izpitih sem se leta 1992 vpisala na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani, smer farmacija. Zdaj sem v Ÿetrtem letniku in ga uspeçno konŸujem, tako da mi ostaneta çe peti letnik in diploma. æolanje na zdajçnji Fakulteti za farmacijo zahteva celega Ÿloveka, saj je obveznosti zelo veliko. Vaje, predavanja, seminarji in uŸenje so precej obse§ni, zato je Ÿasa za postranske dejavnosti bolj malo. V tem çolskem letu sem postala demonstratorka na vajah iz farmacevtske tehnologije II.

Obvezno prakso sem opravila lansko poletje v bre§içki lekarni. Poleg tega sem med poŸitnicami veŸkrat delala v Ljubljanski banki Krçko, v raŸunovodstvu. Tri tedne sem pre§ivela v NemŸiji, in pri delu v dveh lekarnah spoznala razmere v nemçki lekarni ter si dopolnila znanje nemçkega jezika. Ves Ÿas çtudija pa si spopolnjujem znanje angleçkega jezika.

Letos so se na naçi fakulteti odloŸili, da bodo profesorji pri znanstvenoraziskovalnem delu çtudentov pomagali intenzivneje, zato so januarja prviŸ organizirali sestanek çtudentov s povpreŸno oceno nad 8. Nanj sem bila povabljena tudi jaz. Udele§ila sem se tekmovanja v Svetovanju pacientom in se uvrstila v finale, ki bo maja v Ljubljani.

Zaposliti se §elim v dinamiŸnem in ustvarjalnem kolektivu, v organizaciji, ki bi mi omogoŸila nadaljnji razvoj in napredek, v spodbudnem okolju, da bom lahko pokazala svoje znanje in zmo§nosti in jih razvijala. Za Ÿim boljçe opravljanje dela sem se pripravljena tudi v nadalje izobra§evati, na primer specializirati iz kliniŸne farmacije in dopolnjevati znanje nemçkega in angleçkega jezika.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96020y.htm