* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Barbara Tomše

8262 KRŠKA VAS, Krška vas 31
Telefon: (0608) 59 095

Fakulteta za farmacijo v Ljubljani, visokošolski študij farmacije

Študij bom predvidoma končala januarja 1998. Delati si želim predvsem na področju klinične farmacije, v bolnišnici ali v industriji na področju biokemije ali tehnologije.
Osnovno šolo sem obiskovala v Brežicah in jo leta 1988 končala z odličnim uspehom. Že tedaj sem se zanimala za naravoslovne predmete, predvsem za kemijo in biologijo. Obiskovala sem dodatne krožke in se udeleževala matematičnih in fizikalnih tekmovanj. Precej časa sem namenjala glasbi. Obiskovala sem pevski zbor in veliko nastopala z vokalno skupino. V Brežicah sem končala nižjo glasbeno šolo za kitaro.

Moja izobraževalna pot se je nadaljevala na tedanji naravoslovno-matematični šoli v Brežicah. Med šolanjem sem pogosto inštruirala dijake. V drugem letniku sem imela odobren vpis na Mednarodno gimnazijo v Mariboru, kot prva generacija, in se mu nato iz osebnih razlogov odpovedala. Srednjo šolo sem končala z odličnim uspehom in bila tako oproščena zaključnega izpita. Po zelo dobro opravljenih sprejemnih izpitih sem se leta 1992 vpisala na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani, smer farmacija. Zdaj sem v četrtem letniku in ga uspešno končujem, tako da mi ostaneta še peti letnik in diploma. Šolanje na zdajšnji Fakulteti za farmacijo zahteva celega človeka, saj je obveznosti zelo veliko. Vaje, predavanja, seminarji in učenje so precej obsežni, zato je časa za postranske dejavnosti bolj malo. V tem šolskem letu sem postala demonstratorka na vajah iz farmacevtske tehnologije II.

Obvezno prakso sem opravila lansko poletje v brežiški lekarni. Poleg tega sem med počitnicami večkrat delala v Ljubljanski banki Krško, v računovodstvu. Tri tedne sem preživela v Nemčiji, in pri delu v dveh lekarnah spoznala razmere v nemški lekarni ter si dopolnila znanje nemškega jezika. Ves čas študija pa si spopolnjujem znanje angleškega jezika.

Letos so se na naši fakulteti odločili, da bodo profesorji pri znanstvenoraziskovalnem delu študentov pomagali intenzivneje, zato so januarja prvič organizirali sestanek študentov s povprečno oceno nad 8. Nanj sem bila povabljena tudi jaz. Udeležila sem se tekmovanja v Svetovanju pacientom in se uvrstila v finale, ki bo maja v Ljubljani.

Zaposliti se želim v dinamičnem in ustvarjalnem kolektivu, v organizaciji, ki bi mi omogočila nadaljnji razvoj in napredek, v spodbudnem okolju, da bom lahko pokazala svoje znanje in zmožnosti in jih razvijala. Za čim boljše opravljanje dela sem se pripravljena tudi v nadalje izobraževati, na primer specializirati iz klinične farmacije in dopolnjevati znanje nemškega in angleškega jezika.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96020y.htm