* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Sergeja Bizjak

8281 SENOVO, Kvedrova ulica 5
Telefon: (0608) 70 326

Fakulteta za dru`bene vede v Ljubljani, obramboslovje

Delati si `elim predvsem v kolektivu, v stikih z ljudmi, na podro~ju motivacije posameznika.
Osnovno {olo sem obiskovala na Senovem in vsa leta dosegala odli~en uspeh. To mi je po kon~anem osmem razredu omogo~ilo {iroko izbiro {ol za nadaljnje {olanje. Odlo~ila sem se za Gimnazijo Bre`ice, smer naravoslovno-matemati~ni tehnik. Kmalu sem ugotovila, da naravoslovje ni podro~je, na katerem bi bila uspe{na. Kljub te`avam sem srednjo {olo kon~ala z dobrim uspehom. Tako se za {tudij ni bilo te`ko odlo~iti, vedela sem, da bo to dru`boslovje.

Po kraj{em premisleku sem se odlo~ila za {tudij obramboslovja na Fakulteti za dru`bene vede v Ljubljani. Te odlo~itve nisem nikoli ob`alovala. Trenutno sem v ~etrtem letniku, diplomirati nameravam do pomladi 1997.

V srednji {oli sem tri leta sodelovala pri projektu Centra za socialno delo Kr{ko, ki je organiziralo prostovoljno pomo~ za osnovno{olce s te`avami pri u~enju. Delo me je veselilo, zapolnilo je precej{en del mojega prostega ~asa. Tem otrokom pomagam {e danes, ~e potrebujejo pomo~.

Mojih delovnih izku{enj ni prav veliko. Ker sem bila v srednji {oli {tipendistka Vidma Kr{ko, sem del obvezne po~itni{ke prakse opravljala pri njih. Druge delovne izku{nje so vezane na po~itni{ko delo v podjetjih, ki je bilo vir dodatnega zaslu`ka za potovanja...

Leto, ki je pred menoj, bo kratko in naporno. Poleg pisanja diplome ga bom uporabila predvsem za spopolnjevanje v tujem jeziku in u~enje ra~unalni{tva, saj sta to podro~ji, ki zahtevata stalno u~enje.

@elim si nadaljevati podiplomski {tudij, in upam, da mi bo to omogo~eno. Zato bi se rada zaposlila v kolektivu, organizaciji, ki bo podpirala in spodbujala nadaljnji {tudij. Na fakulteti so nam ob rednem delu organizirali tudi ve~ zanimivih predavanj tujih strokovnjakov, in ti so na{e znanje poglobili, raz{irili ter nas seznanili z novimi metodami.

Fakulteta nam je sku{ala dati kar najve~ znanja, ki bo potrebno na delovnem mestu. @elim si, da bi lahko karseda veliko pripomogla k bolj{emu delu. Ostaja `elja, da bi se zaposlila blizu kraja, kjer `ivim.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96017y.htm
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. november 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96017y.htm