* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Sergeja Bizjak

8281 SENOVO, Kvedrova ulica 5
Telefon: (0608) 70 326

Fakulteta za družbene vede v Ljubljani, obramboslovje

Delati si želim predvsem v kolektivu, v stikih z ljudmi, na področju motivacije posameznika.
Osnovno šolo sem obiskovala na Senovem in vsa leta dosegala odličen uspeh. To mi je po končanem osmem razredu omogočilo široko izbiro šol za nadaljnje šolanje. Odločila sem se za Gimnazijo Brežice, smer naravoslovno-matematični tehnik. Kmalu sem ugotovila, da naravoslovje ni področje, na katerem bi bila uspešna. Kljub težavam sem srednjo šolo končala z dobrim uspehom. Tako se za študij ni bilo težko odločiti, vedela sem, da bo to družboslovje.

Po krajšem premisleku sem se odločila za študij obramboslovja na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Te odločitve nisem nikoli obžalovala. Trenutno sem v četrtem letniku, diplomirati nameravam do pomladi 1997.

V srednji šoli sem tri leta sodelovala pri projektu Centra za socialno delo Krško, ki je organiziralo prostovoljno pomoč za osnovnošolce s težavami pri učenju. Delo me je veselilo, zapolnilo je precejšen del mojega prostega časa. Tem otrokom pomagam še danes, če potrebujejo pomoč.

Mojih delovnih izkušenj ni prav veliko. Ker sem bila v srednji šoli štipendistka Vidma Krško, sem del obvezne počitniške prakse opravljala pri njih. Druge delovne izkušnje so vezane na počitniško delo v podjetjih, ki je bilo vir dodatnega zaslužka za potovanja...

Leto, ki je pred menoj, bo kratko in naporno. Poleg pisanja diplome ga bom uporabila predvsem za spopolnjevanje v tujem jeziku in učenje računalništva, saj sta to področji, ki zahtevata stalno učenje.

Želim si nadaljevati podiplomski študij, in upam, da mi bo to omogočeno. Zato bi se rada zaposlila v kolektivu, organizaciji, ki bo podpirala in spodbujala nadaljnji študij. Na fakulteti so nam ob rednem delu organizirali tudi več zanimivih predavanj tujih strokovnjakov, in ti so naše znanje poglobili, razširili ter nas seznanili z novimi metodami.

Fakulteta nam je skušala dati kar največ znanja, ki bo potrebno na delovnem mestu. Želim si, da bi lahko karseda veliko pripomogla k boljšemu delu. Ostaja želja, da bi se zaposlila blizu kraja, kjer živim.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96017y.htm
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. november 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96017y.htm