* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Melita Stopar

8290 SEVNICA, Florjanska 46b
Telefon: (0608) 81 384

Fakulteta za farmacijo v Ljubljani in , farmacija

[tudij bom predvidoma kon~ala maja 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju svetovanja uporabnikom medicinskih pripomo~kov.
Osnovno {olo sem kon~ala v Sevnici z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem sodelovala na tekmovanjih iz matematike in osvojila srebrno Vegovo priznanje. @e od samega za~etka so me zanimali naravoslovni predmeti, zato sem {olanje nadaljevala na gimnaziji v Bre`icah, in leta 1991 z odli~nim uspehom opravila zaklju~ni izpit. Po opravljenem sprejemnem izpitu sem se vpisala na fakulteto za farmacijo, v desetsemestrski {tudij. Kaj hitro sem ugotovila, da je {tudij farmacije zelo interdisciplinaren, saj zahteva veliko znanja kemije, medicine, fizike in matematike, poleg tega pa je teorija teh predmetov mo~no podkrepljena z vajami. Zaradi natrpanega urnika na fakulteti mi je ostajalo le malo prostega ~asa, tega pa sem izpolnila z obiskovanjem predavanj tujih profesorjev na fakulteti, in{truiranjem matematike in kemije ter rekreiranjem. Med po~itnicami sem opravljala prilo`nostna dela, na razli~nih potovanjih pa do`ivela veliko preizku{enj. Nekoliko sem utrdila znanje angle{kega jezika. V bli`nji prihodnosti nameravam obnoviti tudi francoski jezik (drugi jezik).

V drugem letniku sem postala ~lanica farmacevtskega dru{tva, z rednim prebiranjem Farmacevtskega vestnika spremljam dejavnosti na strokovnem podro~ju. [e posebno pzornost sem namenila smeri biofarmacija s farmakokinetiko; v devetem semestru sem opravljala delo demonstratorke; zdaj pa pripravljam raziskovalno nalogo za Krkino nagrado. Delo poteka v smeri kvantifikacije bioadhezije razli~nih polimerov na sluznico tankega ~revesja in mehurja. Na tem podro~ju nameravam opravljati diplomsko nalogo.

Po diplomi se `elim zaposliti v kolektivu, kjer bi si lahko znanje {e raz{irila ter ga uporabila pri svetovanju bolnikom, uporabnikom medicinskih pripomo~kov. Menim, da je danes to {e posebno pomembno, saj je na trgu veliko pripravkov, ki jim pripisujejo magi~ne u~inke.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96014y.htm