* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Melita Stopar

8290 SEVNICA, Florjanska 46b
Telefon: (0608) 81 384

Fakulteta za farmacijo v Ljubljani in , farmacija

ætudij bom predvidoma konŸala maja 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju svetovanja uporabnikom medicinskih pripomoŸkov.
Osnovno çolo sem konŸala v Sevnici z odliŸnim uspehom. Med çolanjem sem sodelovala na tekmovanjih iz matematike in osvojila srebrno Vegovo priznanje. ¦e od samega zaŸetka so me zanimali naravoslovni predmeti, zato sem çolanje nadaljevala na gimnaziji v Bre§icah, in leta 1991 z odliŸnim uspehom opravila zakljuŸni izpit. Po opravljenem sprejemnem izpitu sem se vpisala na fakulteto za farmacijo, v desetsemestrski çtudij. Kaj hitro sem ugotovila, da je çtudij farmacije zelo interdisciplinaren, saj zahteva veliko znanja kemije, medicine, fizike in matematike, poleg tega pa je teorija teh predmetov moŸno podkrepljena z vajami. Zaradi natrpanega urnika na fakulteti mi je ostajalo le malo prostega Ÿasa, tega pa sem izpolnila z obiskovanjem predavanj tujih profesorjev na fakulteti, inçtruiranjem matematike in kemije ter rekreiranjem. Med poŸitnicami sem opravljala prilo§nostna dela, na razliŸnih potovanjih pa do§ivela veliko preizkuçenj. Nekoliko sem utrdila znanje angleçkega jezika. V bli§nji prihodnosti nameravam obnoviti tudi francoski jezik (drugi jezik).

V drugem letniku sem postala Ÿlanica farmacevtskega druçtva, z rednim prebiranjem Farmacevtskega vestnika spremljam dejavnosti na strokovnem podroŸju. æe posebno pzornost sem namenila smeri biofarmacija s farmakokinetiko; v devetem semestru sem opravljala delo demonstratorke; zdaj pa pripravljam raziskovalno nalogo za Krkino nagrado. Delo poteka v smeri kvantifikacije bioadhezije razliŸnih polimerov na sluznico tankega Ÿrevesja in mehurja. Na tem podroŸju nameravam opravljati diplomsko nalogo.

Po diplomi se §elim zaposliti v kolektivu, kjer bi si lahko znanje çe razçirila ter ga uporabila pri svetovanju bolnikom, uporabnikom medicinskih pripomoŸkov. Menim, da je danes to çe posebno pomembno, saj je na trgu veliko pripravkov, ki jim pripisujejo magiŸne uŸinke.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96014y.htm