* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Melita Stopar

8290 SEVNICA, Florjanska 46b
Telefon: (0608) 81 384

Fakulteta za farmacijo v Ljubljani in , farmacija

Študij bom predvidoma končala maja 1997. Delati si želim predvsem na področju svetovanja uporabnikom medicinskih pripomočkov.
Osnovno šolo sem končala v Sevnici z odličnim uspehom. Med šolanjem sem sodelovala na tekmovanjih iz matematike in osvojila srebrno Vegovo priznanje. Že od samega začetka so me zanimali naravoslovni predmeti, zato sem šolanje nadaljevala na gimnaziji v Brežicah, in leta 1991 z odličnim uspehom opravila zaključni izpit. Po opravljenem sprejemnem izpitu sem se vpisala na fakulteto za farmacijo, v desetsemestrski študij. Kaj hitro sem ugotovila, da je študij farmacije zelo interdisciplinaren, saj zahteva veliko znanja kemije, medicine, fizike in matematike, poleg tega pa je teorija teh predmetov močno podkrepljena z vajami. Zaradi natrpanega urnika na fakulteti mi je ostajalo le malo prostega časa, tega pa sem izpolnila z obiskovanjem predavanj tujih profesorjev na fakulteti, inštruiranjem matematike in kemije ter rekreiranjem. Med počitnicami sem opravljala priložnostna dela, na različnih potovanjih pa doživela veliko preizkušenj. Nekoliko sem utrdila znanje angleškega jezika. V bližnji prihodnosti nameravam obnoviti tudi francoski jezik (drugi jezik).

V drugem letniku sem postala članica farmacevtskega društva, z rednim prebiranjem Farmacevtskega vestnika spremljam dejavnosti na strokovnem področju. Še posebno pzornost sem namenila smeri biofarmacija s farmakokinetiko; v devetem semestru sem opravljala delo demonstratorke; zdaj pa pripravljam raziskovalno nalogo za Krkino nagrado. Delo poteka v smeri kvantifikacije bioadhezije različnih polimerov na sluznico tankega črevesja in mehurja. Na tem področju nameravam opravljati diplomsko nalogo.

Po diplomi se želim zaposliti v kolektivu, kjer bi si lahko znanje še razširila ter ga uporabila pri svetovanju bolnikom, uporabnikom medicinskih pripomočkov. Menim, da je danes to še posebno pomembno, saj je na trgu veliko pripravkov, ki jim pripisujejo magične učinke.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96014y.htm