* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Polona Fendre

3232 PONIKVA, Brezje ob Slomu 16
Telefon: (063) 743 861

Biotehni{ka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za biologijo, biologija-molekularno biolo{ki blok

[tudij bom predvidoma kon~ala septembra 1997. Delati si `elim predvsem v laboratoriju (v bolnici, v prehrambeni industriji Hmezad, Mlekarna Arja vas, v pivovarni), v ~istilni napravi.
Osnovno {olo sem obiskovala v [entjurju in jo kon~ala z odli~nim uspehom. Sodelovala sem na tekmovanjih iz matematike (za Vegovo priznanje), fizike, slovenskega jezika (za Cankarjevo nagrado), in se na republi{kem tekmovanju uvrstila med prvih deset. [olanje sem nadaljevala v Celju, na Srednji tehni{ki {oli, zdaj Gimnazija Lava, kjer sem obiskovala naravoslovno-matemati~no smer. Tudi to {olo sem kon~ala z odli~nim uspehom. [e naprej sem se udele`evala tekmovanj iz matematike, slovenskega jezika, angle{~ine, tako {olskih kot obmo~nih.

Ves ~as pa me je posebno zanimalo naravoslovje, predvsem biologija. Zelo rada sem obiskovala izbirni predmet (biologijo) v ~etrtem letniku, saj smo se seznanili z veliko novimi in dodatnimi re~mi. @al raziskovalnih nalog pri tedanji mentorici nismo opravljali. Tako sem se nato vpisala na biologijo na Biotehni{ki fakulteti v Ljubljani. V drugem letniku sem si izbrala smer molekularna biologija, ker me privla~ijo mikrobiologija, biokemija in genetika; delo v laboratoriju (biotehnolo{ko, diagnostika, raziskovalno). [tudij mi ni delal te`av, povpre~je ocen se ves ~as giblje nad 9. Seznanili smo se s kar nekaj prakti~nimi nalogami, tako med samimi vajami med letom kot do konca predavanj na terenskih vajah. V zadnjem letniku smo pri predmetih ekologija rastlin in ekologija `ivali opravili dve individualni nalogi, kot priprava na diplomsko in sploh raziskovalno delo.

Ker sem doma na kmetiji, sem lahko pridobljeno znanje tudi presku{ala, kolikor so pa~ dopu{~ale mo`nosti.

Znanje iz angle{kega jezika sem obnavljala med {tudijem, pridobila sem si tudi nekaj znanja iz ra~unalni{tva. V prihodnje si `elim poglobiti znanje iz ra~unalni{tva in nem{kega jezika.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96011y.htm