* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Polona Fendre

3232 PONIKVA, Brezje ob Slomu 16
Telefon: (063) 743 861

Biotehniçka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za biologijo, biologija-molekularno bioloçki blok

ætudij bom predvidoma konŸala septembra 1997. Delati si §elim predvsem v laboratoriju (v bolnici, v prehrambeni industriji Hmezad, Mlekarna Arja vas, v pivovarni), v Ÿistilni napravi.
Osnovno çolo sem obiskovala v æentjurju in jo konŸala z odliŸnim uspehom. Sodelovala sem na tekmovanjih iz matematike (za Vegovo priznanje), fizike, slovenskega jezika (za Cankarjevo nagrado), in se na republiçkem tekmovanju uvrstila med prvih deset. æolanje sem nadaljevala v Celju, na Srednji tehniçki çoli, zdaj Gimnazija Lava, kjer sem obiskovala naravoslovno-matematiŸno smer. Tudi to çolo sem konŸala z odliŸnim uspehom. æe naprej sem se udele§evala tekmovanj iz matematike, slovenskega jezika, angleçŸine, tako çolskih kot obmoŸnih.

Ves Ÿas pa me je posebno zanimalo naravoslovje, predvsem biologija. Zelo rada sem obiskovala izbirni predmet (biologijo) v Ÿetrtem letniku, saj smo se seznanili z veliko novimi in dodatnimi reŸmi. ¦al raziskovalnih nalog pri tedanji mentorici nismo opravljali. Tako sem se nato vpisala na biologijo na Biotehniçki fakulteti v Ljubljani. V drugem letniku sem si izbrala smer molekularna biologija, ker me privlaŸijo mikrobiologija, biokemija in genetika; delo v laboratoriju (biotehnoloçko, diagnostika, raziskovalno). ætudij mi ni delal te§av, povpreŸje ocen se ves Ÿas giblje nad 9. Seznanili smo se s kar nekaj praktiŸnimi nalogami, tako med samimi vajami med letom kot do konca predavanj na terenskih vajah. V zadnjem letniku smo pri predmetih ekologija rastlin in ekologija §ivali opravili dve individualni nalogi, kot priprava na diplomsko in sploh raziskovalno delo.

Ker sem doma na kmetiji, sem lahko pridobljeno znanje tudi preskuçala, kolikor so paŸ dopuçŸale mo§nosti.

Znanje iz angleçkega jezika sem obnavljala med çtudijem, pridobila sem si tudi nekaj znanja iz raŸunalniçtva. V prihodnje si §elim poglobiti znanje iz raŸunalniçtva in nemçkega jezika.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96011y.htm