* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Polona Fendre

3232 PONIKVA, Brezje ob Slomu 16
Telefon: (063) 743 861

Biotehniška fakulteta v Ljubljani - Oddelek za biologijo, biologija-molekularno biološki blok

Študij bom predvidoma končala septembra 1997. Delati si želim predvsem v laboratoriju (v bolnici, v prehrambeni industriji Hmezad, Mlekarna Arja vas, v pivovarni), v čistilni napravi.
Osnovno šolo sem obiskovala v Šentjurju in jo končala z odličnim uspehom. Sodelovala sem na tekmovanjih iz matematike (za Vegovo priznanje), fizike, slovenskega jezika (za Cankarjevo nagrado), in se na republiškem tekmovanju uvrstila med prvih deset. Šolanje sem nadaljevala v Celju, na Srednji tehniški šoli, zdaj Gimnazija Lava, kjer sem obiskovala naravoslovno-matematično smer. Tudi to šolo sem končala z odličnim uspehom. Še naprej sem se udeleževala tekmovanj iz matematike, slovenskega jezika, angleščine, tako šolskih kot območnih.

Ves čas pa me je posebno zanimalo naravoslovje, predvsem biologija. Zelo rada sem obiskovala izbirni predmet (biologijo) v četrtem letniku, saj smo se seznanili z veliko novimi in dodatnimi rečmi. Žal raziskovalnih nalog pri tedanji mentorici nismo opravljali. Tako sem se nato vpisala na biologijo na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. V drugem letniku sem si izbrala smer molekularna biologija, ker me privlačijo mikrobiologija, biokemija in genetika; delo v laboratoriju (biotehnološko, diagnostika, raziskovalno). Študij mi ni delal težav, povprečje ocen se ves čas giblje nad 9. Seznanili smo se s kar nekaj praktičnimi nalogami, tako med samimi vajami med letom kot do konca predavanj na terenskih vajah. V zadnjem letniku smo pri predmetih ekologija rastlin in ekologija živali opravili dve individualni nalogi, kot priprava na diplomsko in sploh raziskovalno delo.

Ker sem doma na kmetiji, sem lahko pridobljeno znanje tudi preskušala, kolikor so pač dopuščale možnosti.

Znanje iz angleškega jezika sem obnavljala med študijem, pridobila sem si tudi nekaj znanja iz računalništva. V prihodnje si želim poglobiti znanje iz računalništva in nemškega jezika.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96011y.htm