* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Nina Lipar

3270 LA[KO, Badovin~eva 10
Telefon: (063) 731 005

Filozofska fakulteta v Ljubljani, A - angle{~ina, B - franco{~ina

[tudij bom predvidoma kon~ala novembra 1997. Delati si `elim predvsem pri prevajanju strokovnih tekstov (tehni~no prevajanje).
Osnovno {olo sem kon~ala v La{kem z odli~nim uspehom. Nato sem se vpisala na Srednjo dru`boslovno {olo v Celju, na klasi~no-humanisti~no smer. Vse {tiri letnike sem kon~ala z odli~nim uspehom. Ves ~as sem se udele`evala tekmovanj v znanju tujih jezikov, ki so me `e v srednji {oli zelo zanimali. Tako sem se leta 1990 uvrstila na {esto mesto na tekmovanju v znanju angle{kega jezika, leta 1991 na prvo na tekmovanju v znanju francoskega jezika v Ljubljani, nato pa postala zvezna prvakinja v franco{~ini v nekdanji Jugoslaviji. Nagrajena sem bila s {tirinajstdnevnim bivanjem v Franciji, in tam znanje franco{~ine {e izbolj{ala. Po teh uspehih sem se odlo~ila za {tudij angle{kega in francoskega jezika na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Oba predmeta sem vpisala pod A, na pedago{ki smeri, ker me delo v izobra`evanju veseli, zanima pa me tudi prevajanje. Izku{nje si pridobivam z in{truiranjem obeh jezikov, poleg tega prevajam strokovne ~lanke iz medicine in biologije.

Znanje si bom {e naprej spopolnjevala. Letos sem dobila enomese~no {tipendijo, ki jo podeljuje francoska vlada za {tudente franco{~ine na filozofski fakulteti. Mesec dni bom pre`ivela v Franciji in sku{ala kar najbolje spopolniti znanje.

[tudij bi rada nadaljevala tudi po diplomi. Zaposlila bi se rada v podjetju (kjer koli v Sloveniji ali v tujini), ki mi bo kot prevajalki - to delo bi namre~ najraje opravljala - nudilo raznoliko in razgibano delo, hkrati pa mi bo omogo~ilo nadaljnje izobra`evanje.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96008y.htm