* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Nina Lipar

3270 LAæKO, BadovinŸeva 10
Telefon: (063) 731 005

Filozofska fakulteta v Ljubljani, A - angleçŸina, B - francoçŸina

ætudij bom predvidoma konŸala novembra 1997. Delati si §elim predvsem pri prevajanju strokovnih tekstov (tehniŸno prevajanje).
Osnovno çolo sem konŸala v Laçkem z odliŸnim uspehom. Nato sem se vpisala na Srednjo dru§boslovno çolo v Celju, na klasiŸno-humanistiŸno smer. Vse çtiri letnike sem konŸala z odliŸnim uspehom. Ves Ÿas sem se udele§evala tekmovanj v znanju tujih jezikov, ki so me §e v srednji çoli zelo zanimali. Tako sem se leta 1990 uvrstila na çesto mesto na tekmovanju v znanju angleçkega jezika, leta 1991 na prvo na tekmovanju v znanju francoskega jezika v Ljubljani, nato pa postala zvezna prvakinja v francoçŸini v nekdanji Jugoslaviji. Nagrajena sem bila s çtirinajstdnevnim bivanjem v Franciji, in tam znanje francoçŸine çe izboljçala. Po teh uspehih sem se odloŸila za çtudij angleçkega in francoskega jezika na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Oba predmeta sem vpisala pod A, na pedagoçki smeri, ker me delo v izobra§evanju veseli, zanima pa me tudi prevajanje. Izkuçnje si pridobivam z inçtruiranjem obeh jezikov, poleg tega prevajam strokovne Ÿlanke iz medicine in biologije.

Znanje si bom çe naprej spopolnjevala. Letos sem dobila enomeseŸno çtipendijo, ki jo podeljuje francoska vlada za çtudente francoçŸine na filozofski fakulteti. Mesec dni bom pre§ivela v Franciji in skuçala kar najbolje spopolniti znanje.

ætudij bi rada nadaljevala tudi po diplomi. Zaposlila bi se rada v podjetju (kjer koli v Sloveniji ali v tujini), ki mi bo kot prevajalki - to delo bi namreŸ najraje opravljala - nudilo raznoliko in razgibano delo, hkrati pa mi bo omogoŸilo nadaljnje izobra§evanje.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96008y.htm