* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Nina Lipar

3270 LAŠKO, Badovinčeva 10
Telefon: (063) 731 005

Filozofska fakulteta v Ljubljani, A - angleščina, B - francoščina

Študij bom predvidoma končala novembra 1997. Delati si želim predvsem pri prevajanju strokovnih tekstov (tehnično prevajanje).
Osnovno šolo sem končala v Laškem z odličnim uspehom. Nato sem se vpisala na Srednjo družboslovno šolo v Celju, na klasično-humanistično smer. Vse štiri letnike sem končala z odličnim uspehom. Ves čas sem se udeleževala tekmovanj v znanju tujih jezikov, ki so me že v srednji šoli zelo zanimali. Tako sem se leta 1990 uvrstila na šesto mesto na tekmovanju v znanju angleškega jezika, leta 1991 na prvo na tekmovanju v znanju francoskega jezika v Ljubljani, nato pa postala zvezna prvakinja v francoščini v nekdanji Jugoslaviji. Nagrajena sem bila s štirinajstdnevnim bivanjem v Franciji, in tam znanje francoščine še izboljšala. Po teh uspehih sem se odločila za študij angleškega in francoskega jezika na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Oba predmeta sem vpisala pod A, na pedagoški smeri, ker me delo v izobraževanju veseli, zanima pa me tudi prevajanje. Izkušnje si pridobivam z inštruiranjem obeh jezikov, poleg tega prevajam strokovne članke iz medicine in biologije.

Znanje si bom še naprej spopolnjevala. Letos sem dobila enomesečno štipendijo, ki jo podeljuje francoska vlada za študente francoščine na filozofski fakulteti. Mesec dni bom preživela v Franciji in skušala kar najbolje spopolniti znanje.

Študij bi rada nadaljevala tudi po diplomi. Zaposlila bi se rada v podjetju (kjer koli v Sloveniji ali v tujini), ki mi bo kot prevajalki - to delo bi namreč najraje opravljala - nudilo raznoliko in razgibano delo, hkrati pa mi bo omogočilo nadaljnje izobraževanje.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96008y.htm