* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Polonca Kajzba

3203 NOVA CERKEV, Nova cerkev 95
Telefon: (063) 772 634

Pedago{ka fakulteta v Mariboru, A - angle{ki jezik s knji`evnostjo, B - nem{ki jezik s knji`evnostjo

[tudij bom predvidoma kon~ala septembra 1997. Delati si `elim predvsem v pedago{kem poklicu, prevajanju.
Moja izobra`evalna pot se je za~ela z vpisom v Osnovno {olo Frana Ro{a v Celju; vseh osem razredov sem kon~ala z odli~nim uspehom. Med {olanjem v tej osnovni {oli sem sodelovala v razli~nih dejavnostih, npr. v raziskovalnem delu - izdelali smo skupinsko raziskovalno nalogo iz biologije, udele`ila sem se ve~ tekmovanj, tudi na republi{ki ravni iz fizike, itn.

[olanje sem nadaljevala na Gimnaziji Center Celje, in tudi to kon~ala z odli~nim uspehom. V zadnjem letniku sem izdelala raziskovalno nalogo iz zgodovine, zanjo mi je ocenjevalna komisija prisodila vse mogo~e to~ke. Nalogo sem predstavila v Narodnem domu v Celju. Med obiskovanjem zadnjih dveh letnikov sem vodila Krajevno knji`nico v Dobrni. V gimnazijskih letih sem prejemala republi{ko {tipendijo Ministrstva za {olstvo in {port.

Jeseni 1992 sem se vpisala na Pedago{ko fakulteto v Mariboru, na smer angle{ki jezik s knji`evnostjo in nem{ki jezik s knji`evnostjo. Ob koncu prvega letnika me je vodstvo Oddelka za anglistiko predlagalo za Zoisovo {tipendijo. Angle{ko diplomsko nalogo bom napisala iz ameri{ke knji`evnosti (J. D. Salinger) pri doc. dr. Igorju Mavru, nem{ko diplomsko seminarsko nalogo iz teorije jezika (tujke v nem{kem jeziku) pa pri doc. dr. Karmen Ter`an Kopecky.

Med {tudijem si {e dodatno spopolnjujem znanje in ga predvsem med po~itnicami rada po`ivim z razli~nimi izleti po Evropi ([panija, Anglija, Malta, Gr~ija, Nizozemska itn.). V prostem ~asu prevajam poslovna in strokovna besedila ter in{truiram. Poleg aktivnega znanja angle{kega in nem{kega jezika sem se nau~ila {e dela z ra~unalnikom (Windows, Framework, Wordstar).

Na za~etku svoje poklicne kariere se `elim zaposliti na pedago{kem podro~ju, kjer bi lahko neovirano pokazala svoje znanje in zmo`nosti. Delo bi rada opravljala strokovno in dosledno, zato sem pripravljena tudi v prihodnje sodelovati na razli~nih podro~jih, in se tako stalno izobra`evati.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96007y.htm