* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Polonca Kajzba

3203 NOVA CERKEV, Nova cerkev 95
Telefon: (063) 772 634

Pedagoçka fakulteta v Mariboru, A - angleçki jezik s knji§evnostjo, B - nemçki jezik s knji§evnostjo

ætudij bom predvidoma konŸala septembra 1997. Delati si §elim predvsem v pedagoçkem poklicu, prevajanju.
Moja izobra§evalna pot se je zaŸela z vpisom v Osnovno çolo Frana Roça v Celju; vseh osem razredov sem konŸala z odliŸnim uspehom. Med çolanjem v tej osnovni çoli sem sodelovala v razliŸnih dejavnostih, npr. v raziskovalnem delu - izdelali smo skupinsko raziskovalno nalogo iz biologije, udele§ila sem se veŸ tekmovanj, tudi na republiçki ravni iz fizike, itn.

æolanje sem nadaljevala na Gimnaziji Center Celje, in tudi to konŸala z odliŸnim uspehom. V zadnjem letniku sem izdelala raziskovalno nalogo iz zgodovine, zanjo mi je ocenjevalna komisija prisodila vse mogoŸe toŸke. Nalogo sem predstavila v Narodnem domu v Celju. Med obiskovanjem zadnjih dveh letnikov sem vodila Krajevno knji§nico v Dobrni. V gimnazijskih letih sem prejemala republiçko çtipendijo Ministrstva za çolstvo in çport.

Jeseni 1992 sem se vpisala na Pedagoçko fakulteto v Mariboru, na smer angleçki jezik s knji§evnostjo in nemçki jezik s knji§evnostjo. Ob koncu prvega letnika me je vodstvo Oddelka za anglistiko predlagalo za Zoisovo çtipendijo. Angleçko diplomsko nalogo bom napisala iz ameriçke knji§evnosti (J. D. Salinger) pri doc. dr. Igorju Mavru, nemçko diplomsko seminarsko nalogo iz teorije jezika (tujke v nemçkem jeziku) pa pri doc. dr. Karmen Ter§an Kopecky.

Med çtudijem si çe dodatno spopolnjujem znanje in ga predvsem med poŸitnicami rada po§ivim z razliŸnimi izleti po Evropi (æpanija, Anglija, Malta, GrŸija, Nizozemska itn.). V prostem Ÿasu prevajam poslovna in strokovna besedila ter inçtruiram. Poleg aktivnega znanja angleçkega in nemçkega jezika sem se nauŸila çe dela z raŸunalnikom (Windows, Framework, Wordstar).

Na zaŸetku svoje poklicne kariere se §elim zaposliti na pedagoçkem podroŸju, kjer bi lahko neovirano pokazala svoje znanje in zmo§nosti. Delo bi rada opravljala strokovno in dosledno, zato sem pripravljena tudi v prihodnje sodelovati na razliŸnih podroŸjih, in se tako stalno izobra§evati.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96007y.htm