* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Polonca Kajzba

3203 NOVA CERKEV, Nova cerkev 95
Telefon: (063) 772 634

Pedagoška fakulteta v Mariboru, A - angleški jezik s književnostjo, B - nemški jezik s književnostjo

Študij bom predvidoma končala septembra 1997. Delati si želim predvsem v pedagoškem poklicu, prevajanju.
Moja izobraževalna pot se je začela z vpisom v Osnovno šolo Frana Roša v Celju; vseh osem razredov sem končala z odličnim uspehom. Med šolanjem v tej osnovni šoli sem sodelovala v različnih dejavnostih, npr. v raziskovalnem delu - izdelali smo skupinsko raziskovalno nalogo iz biologije, udeležila sem se več tekmovanj, tudi na republiški ravni iz fizike, itn.

Šolanje sem nadaljevala na Gimnaziji Center Celje, in tudi to končala z odličnim uspehom. V zadnjem letniku sem izdelala raziskovalno nalogo iz zgodovine, zanjo mi je ocenjevalna komisija prisodila vse mogoče točke. Nalogo sem predstavila v Narodnem domu v Celju. Med obiskovanjem zadnjih dveh letnikov sem vodila Krajevno knjižnico v Dobrni. V gimnazijskih letih sem prejemala republiško štipendijo Ministrstva za šolstvo in šport.

Jeseni 1992 sem se vpisala na Pedagoško fakulteto v Mariboru, na smer angleški jezik s književnostjo in nemški jezik s književnostjo. Ob koncu prvega letnika me je vodstvo Oddelka za anglistiko predlagalo za Zoisovo štipendijo. Angleško diplomsko nalogo bom napisala iz ameriške književnosti (J. D. Salinger) pri doc. dr. Igorju Mavru, nemško diplomsko seminarsko nalogo iz teorije jezika (tujke v nemškem jeziku) pa pri doc. dr. Karmen Teržan Kopecky.

Med študijem si še dodatno spopolnjujem znanje in ga predvsem med počitnicami rada poživim z različnimi izleti po Evropi (Španija, Anglija, Malta, Grčija, Nizozemska itn.). V prostem času prevajam poslovna in strokovna besedila ter inštruiram. Poleg aktivnega znanja angleškega in nemškega jezika sem se naučila še dela z računalnikom (Windows, Framework, Wordstar).

Na začetku svoje poklicne kariere se želim zaposliti na pedagoškem področju, kjer bi lahko neovirano pokazala svoje znanje in zmožnosti. Delo bi rada opravljala strokovno in dosledno, zato sem pripravljena tudi v prihodnje sodelovati na različnih področjih, in se tako stalno izobraževati.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96007y.htm