* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Aleksandra Lepin

3000 CELJE, Ljubljanska 29
Telefon: (063) 471 731

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

[tudij bom predvidoma kon~ala decembra 1996. Delati si `elim predvsem kot {olska zdravnica.
Obiskovala sem Drugo osnovno {olo v Celju in jo vsa leta kon~evala z odli~nim uspehom. Prejela sem zlati znak za odli~ni uspeh v petem, {estem, sedmem in osmem razredu, leta 1986 pa nagrado za pridobljeno Kajuhovo zlato bralno zna~ko in srebrno Vegovo priznanje.

Zanimali so me zlasti naravoslovni predmeti, zato sem se odlo~ila za naravoslovno-matemati~no smer na Srednji tehni{ki {oli v Celju. Vsa {tiri leta sem opravila z odli~nim uspehom. Pod vodstvom prof. Ravbar Tovornikove sem v drugem letniku sodelovala pri pripravi razstave z naslovom Matura. Prejela sem knji`no priznanje za dose`eni uspeh na tekmovanju za Cankarjevo nagrado leta 1988, nagrado za osvojeno Trubarjevo zlato bralno zna~ko leta 1989 in leta 1990, priznanje za {tiriletni odli~ni uspeh in ve~letno delo v biolo{kem kro`ku. Leta 1990 sem se vpisala na Medicinsko fakulteto v Ljubljani. Eno leto sem delala kot demonstratorka na In{titutu za histologijo in embriologijo. Sicer pa so {tudijske obveznosti zapolnile skoraj ves moj ~as, tako da drugih dejavnosti nisem opravljala.

V letih teoreti~nega in prakti~nega dela z bolniki sem v sebi odkrila posebno ljubezen do otrok. Zdaj si `elim opravljati delo {olske zdravnice. Po opravljeni medicinski fakulteti se zame pravzaprav {tudij {ele za~ne. Opraviti moram strokovni izpit po {estih mesecih dela v urgentni slu`bi, potem sledi specializacija. Veselim se zdravni{kega dela in si `elim, da bi delala v okolju, kjer bi se lahko v strokovni skupini nadalje spopolnjevala.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96005y.htm