* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Aleksandra Lepin

3000 CELJE, Ljubljanska 29
Telefon: (063) 471 731

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

ætudij bom predvidoma konŸala decembra 1996. Delati si §elim predvsem kot çolska zdravnica.
Obiskovala sem Drugo osnovno çolo v Celju in jo vsa leta konŸevala z odliŸnim uspehom. Prejela sem zlati znak za odliŸni uspeh v petem, çestem, sedmem in osmem razredu, leta 1986 pa nagrado za pridobljeno Kajuhovo zlato bralno znaŸko in srebrno Vegovo priznanje.

Zanimali so me zlasti naravoslovni predmeti, zato sem se odloŸila za naravoslovno-matematiŸno smer na Srednji tehniçki çoli v Celju. Vsa çtiri leta sem opravila z odliŸnim uspehom. Pod vodstvom prof. Ravbar Tovornikove sem v drugem letniku sodelovala pri pripravi razstave z naslovom Matura. Prejela sem knji§no priznanje za dose§eni uspeh na tekmovanju za Cankarjevo nagrado leta 1988, nagrado za osvojeno Trubarjevo zlato bralno znaŸko leta 1989 in leta 1990, priznanje za çtiriletni odliŸni uspeh in veŸletno delo v bioloçkem kro§ku. Leta 1990 sem se vpisala na Medicinsko fakulteto v Ljubljani. Eno leto sem delala kot demonstratorka na Inçtitutu za histologijo in embriologijo. Sicer pa so çtudijske obveznosti zapolnile skoraj ves moj Ÿas, tako da drugih dejavnosti nisem opravljala.

V letih teoretiŸnega in praktiŸnega dela z bolniki sem v sebi odkrila posebno ljubezen do otrok. Zdaj si §elim opravljati delo çolske zdravnice. Po opravljeni medicinski fakulteti se zame pravzaprav çtudij çele zaŸne. Opraviti moram strokovni izpit po çestih mesecih dela v urgentni slu§bi, potem sledi specializacija. Veselim se zdravniçkega dela in si §elim, da bi delala v okolju, kjer bi se lahko v strokovni skupini nadalje spopolnjevala.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96005y.htm