* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Alja Korent

3000 CELJE, [kapinova ulica 1
Telefon: (063) 31 451

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, tr`enje

[tudij bom predvidoma kon~ala julija 1997. Delati si `elim predvsem pri oblikovanju reklamnih oglasov, prospektov, katalogov; na sejmih, na podro~ju marketinga (ogla{evanja, tr`enske raziskave).
Osnovno {olo sem obiskovala v Celju, vsa leta sem izdelovala z odli~nim uspehom. Ker me zanima zelo veliko re~i, se po kon~ani osnovni {oli nisem mogla odlo~iti za eno samo podro~je, zato sem se vpisala na naravoslovno-matemati~no gimnazijo. Poleg samega izobra`evanja sem se ukvarjala z oblikovanjem raznih plakatov, vabil in gledali{kih listov.

Po srednji {oli, kon~ala sem jo s prav dobrim uspehom, {e zmeraj nisem bila prepri~ana, kaj je tisto, s ~imer bi se ukvarjala vse `ivljenje. @elela sem si ustvarjalnega, in hkrati intelektualnega dela. Kocka je padla.

Po opravljenih sprejemnih izpitih sem se vpisala na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, in tu kon~ujem ~etrti letnik smer tr`enje. S {tudijem nisem imela te`av, saj sem vse izpite opravljala redno in povpre~je ocen izbolj{evala iz leta v leto. Diplomirati nameravam prihodnje leto, razmi{ljam pa `e o nadaljnjem {tudiju na Fakulteti za dru`boslovne vede v Ljubljani, smer komunikologija.

Med {tudijem sem se kot ~lanica Dru{tva za marketing Slovenije udele`evala {tevilnih predavanj in seminarjev, med drugim tudi rednih sre~anj Zlati boben v Portoro`u.

V {tudentski sekciji omenjenega dru{tva smo {tudentje pred dvema letoma ustanovili kreativno skupino OKnO, in v njej izpeljali kar nekaj ogla{evalskih akcij.

Da bi pridobila delovne izku{nje in navsezadnje tudi zaslu`ila, sem opravljala razli~na dela. Med {tudijem sem honorarno delala pri Gospodarskem vestniku, pospe{evala sem prodajo njihovih izdaj. Ukvarjala sem se `e tudi s tr`enjskimi raziskavami, sprva kot anketarka, kasneje pa smo s skupino {tudentov opravili celostno raziskavo trga in na podlagi te izdelali tr`enjsko strategijo katalo{ke prodaje za DZS.

Med po~itnicami sem najve~krat in{truirala in opravljala administrativna dela, ki so zahtevala znanje dela z ra~unalnikom v okolju Windows. Eno izmed teh del je bilo tudi delo pri notarju; tam sem si znanje obogatila tudi na pravnem podro~ju. Pri tovrstnem delu mi je pomagalo tudi aktivno znanje angle{~ine in pasivno znanje nem{~ine, ki ga nameravam v prihodnje zbolj{ati s potovanji v tujino. Letos me ~aka tudi strokovna praksa v Kovintradeju - v marketingu. Sem komunikativna in zelo rada delam z ljudmi. Zato se po diplomi `elim zaposliti v dinami~nem in ustvarjalnem kolektivu, ki mi bo pomagal dopolnjevati znanje in mi morda celo omogo~il nadaljnje izobra`evanje in usposabljanje.

Sem tudi prilagodljiva in zato sem pripravljena sprejeti delo na obmo~ju Ljubljane
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96003y.htm