* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Alja Korent

3000 CELJE, ækapinova ulica 1
Telefon: (063) 31 451

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, tr§enje

ætudij bom predvidoma konŸala julija 1997. Delati si §elim predvsem pri oblikovanju reklamnih oglasov, prospektov, katalogov; na sejmih, na podroŸju marketinga (oglaçevanja, tr§enske raziskave).
Osnovno çolo sem obiskovala v Celju, vsa leta sem izdelovala z odliŸnim uspehom. Ker me zanima zelo veliko reŸi, se po konŸani osnovni çoli nisem mogla odloŸiti za eno samo podroŸje, zato sem se vpisala na naravoslovno-matematiŸno gimnazijo. Poleg samega izobra§evanja sem se ukvarjala z oblikovanjem raznih plakatov, vabil in gledaliçkih listov.

Po srednji çoli, konŸala sem jo s prav dobrim uspehom, çe zmeraj nisem bila prepriŸana, kaj je tisto, s Ÿimer bi se ukvarjala vse §ivljenje. ¦elela sem si ustvarjalnega, in hkrati intelektualnega dela. Kocka je padla.

Po opravljenih sprejemnih izpitih sem se vpisala na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, in tu konŸujem Ÿetrti letnik smer tr§enje. S çtudijem nisem imela te§av, saj sem vse izpite opravljala redno in povpreŸje ocen izboljçevala iz leta v leto. Diplomirati nameravam prihodnje leto, razmiçljam pa §e o nadaljnjem çtudiju na Fakulteti za dru§boslovne vede v Ljubljani, smer komunikologija.

Med çtudijem sem se kot Ÿlanica Druçtva za marketing Slovenije udele§evala çtevilnih predavanj in seminarjev, med drugim tudi rednih sreŸanj Zlati boben v Portoro§u.

V çtudentski sekciji omenjenega druçtva smo çtudentje pred dvema letoma ustanovili kreativno skupino OKnO, in v njej izpeljali kar nekaj oglaçevalskih akcij.

Da bi pridobila delovne izkuçnje in navsezadnje tudi zaslu§ila, sem opravljala razliŸna dela. Med çtudijem sem honorarno delala pri Gospodarskem vestniku, pospeçevala sem prodajo njihovih izdaj. Ukvarjala sem se §e tudi s tr§enjskimi raziskavami, sprva kot anketarka, kasneje pa smo s skupino çtudentov opravili celostno raziskavo trga in na podlagi te izdelali tr§enjsko strategijo kataloçke prodaje za DZS.

Med poŸitnicami sem najveŸkrat inçtruirala in opravljala administrativna dela, ki so zahtevala znanje dela z raŸunalnikom v okolju Windows. Eno izmed teh del je bilo tudi delo pri notarju; tam sem si znanje obogatila tudi na pravnem podroŸju. Pri tovrstnem delu mi je pomagalo tudi aktivno znanje angleçŸine in pasivno znanje nemçŸine, ki ga nameravam v prihodnje zboljçati s potovanji v tujino. Letos me Ÿaka tudi strokovna praksa v Kovintradeju - v marketingu. Sem komunikativna in zelo rada delam z ljudmi. Zato se po diplomi §elim zaposliti v dinamiŸnem in ustvarjalnem kolektivu, ki mi bo pomagal dopolnjevati znanje in mi morda celo omogoŸil nadaljnje izobra§evanje in usposabljanje.

Sem tudi prilagodljiva in zato sem pripravljena sprejeti delo na obmoŸju Ljubljane
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96003y.htm