* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Alja Korent

3000 CELJE, Škapinova ulica 1
Telefon: (063) 31 451

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, trženje

Študij bom predvidoma končala julija 1997. Delati si želim predvsem pri oblikovanju reklamnih oglasov, prospektov, katalogov; na sejmih, na področju marketinga (oglaševanja, trženske raziskave).
Osnovno šolo sem obiskovala v Celju, vsa leta sem izdelovala z odličnim uspehom. Ker me zanima zelo veliko reči, se po končani osnovni šoli nisem mogla odločiti za eno samo področje, zato sem se vpisala na naravoslovno-matematično gimnazijo. Poleg samega izobraževanja sem se ukvarjala z oblikovanjem raznih plakatov, vabil in gledaliških listov.

Po srednji šoli, končala sem jo s prav dobrim uspehom, še zmeraj nisem bila prepričana, kaj je tisto, s čimer bi se ukvarjala vse življenje. Želela sem si ustvarjalnega, in hkrati intelektualnega dela. Kocka je padla.

Po opravljenih sprejemnih izpitih sem se vpisala na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, in tu končujem četrti letnik smer trženje. S študijem nisem imela težav, saj sem vse izpite opravljala redno in povprečje ocen izboljševala iz leta v leto. Diplomirati nameravam prihodnje leto, razmišljam pa že o nadaljnjem študiju na Fakulteti za družboslovne vede v Ljubljani, smer komunikologija.

Med študijem sem se kot članica Društva za marketing Slovenije udeleževala številnih predavanj in seminarjev, med drugim tudi rednih srečanj Zlati boben v Portorožu.

V študentski sekciji omenjenega društva smo študentje pred dvema letoma ustanovili kreativno skupino OKnO, in v njej izpeljali kar nekaj oglaševalskih akcij.

Da bi pridobila delovne izkušnje in navsezadnje tudi zaslužila, sem opravljala različna dela. Med študijem sem honorarno delala pri Gospodarskem vestniku, pospeševala sem prodajo njihovih izdaj. Ukvarjala sem se že tudi s trženjskimi raziskavami, sprva kot anketarka, kasneje pa smo s skupino študentov opravili celostno raziskavo trga in na podlagi te izdelali trženjsko strategijo kataloške prodaje za DZS.

Med počitnicami sem največkrat inštruirala in opravljala administrativna dela, ki so zahtevala znanje dela z računalnikom v okolju Windows. Eno izmed teh del je bilo tudi delo pri notarju; tam sem si znanje obogatila tudi na pravnem področju. Pri tovrstnem delu mi je pomagalo tudi aktivno znanje angleščine in pasivno znanje nemščine, ki ga nameravam v prihodnje zboljšati s potovanji v tujino. Letos me čaka tudi strokovna praksa v Kovintradeju - v marketingu. Sem komunikativna in zelo rada delam z ljudmi. Zato se po diplomi želim zaposliti v dinamičnem in ustvarjalnem kolektivu, ki mi bo pomagal dopolnjevati znanje in mi morda celo omogočil nadaljnje izobraževanje in usposabljanje.

Sem tudi prilagodljiva in zato sem pripravljena sprejeti delo na območju Ljubljane
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96003y.htm